Spectaculare v pondělí uzavře ročník unikátním koncertem Lenky Dusilové

20.12.2021 09:02 - Tisková zpráva | foto: Animal Music

Festival Spectaculare zakončí letošní ročník plný koncertů, filmových projekcí a workshopů výjimečným koncertem Lenky Dusilové. Ta pokřtí 20. prosince na Nové scéně Národního divadla album "Řeka", za které získala ocenění album roku, skladba roku a sólová interpretka roku hudebních Cen Anděl 2020.

"Osmý ročník festivalu Spectaculare pomalu končí. I přes nepříznivou covidovou situaci nakonec proběhl téměř v plném rozsahu kromě jediné akce v pražském Planetáriu s hudebníkem Rafaelem Antonem Irissarim. Ta se přesunuje na květen příštího roku. My už pracujeme na 9. ročníku, který by měl proběhnout v klasickém jarním období, a to od března do května roku 2022. Opět se můžete těšit na různá místa po Praze včetně Paláce Akropolis. Rád bych poděkoval všem festivalovým návštěvníkům a podporovatelům, těšíme se na vás v příštím roce," shrnuje Josef Sedloň, ředitel a dramaturg festivalu Spectaculare.

Křest alba "Řeka" vzniká ve spolupráci s předním českým vizuálním umělcem VJem Aeldrynem ze studia Lunchmeat a hudebním tělesem Řeka Ansámbl, sestaveném pro tuto příležitost.

Lenka Dusilová - křest
© Animal Music
"Nabídka uskutečnit tenhle neobyčejný křest na Nové scéně Národního divadla v rámci mého oblíbeného festivalu Spectaculare mě nadchla k tomu, abych se pokusila naživo více prohloubit prožitek a přiblížit předobrazy hudebních krajin alba 'Řeka' ve velkorysejší hudební a vizuální formě," říká Lenka Dusilová.

Řeka Ansámbl propojí kapelu Květy s písničkářkou Alenou Pohlovou a některými hudebníky, kteří se na albu podíleli. Jsou jimi Miloš Dvořáček, Oskar Török, Monika Načeva i hudební producenti alba Petr Ostrouchov a Ondřej Mikula aka Aid Kid.

Vizuálně křest úzce navazuje na dlouhodobou spolupráci Lenky Dusilové s VJem Aeldrynem ze studia Lunchmeat, se kterým ji pojí tvorba uměleckého obsahu projektu Monument/um, pomáhající ohroženým památkám v bývalých Sudetech, odkud album "Řeka" i částečně čerpá. Část vstupného poputuje na pomoc vybraným památkám v rámci projektu Monument/um, koncert se koná za finanční podpory Ministerstva kultury. Vstupenky zakoupíte na pokladně Národního divadla nebo on-line.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY