Papalescu2 věnovali singl "Endless" nekonečné lásce

20.12.2021 10:43 - Dan Hájek | foto: David Macháček

Druhé album dvojice Papalescu2 "Homework2" mělo vyjít ještě letos, avšak výrobní zpoždění se postaralo o posun na jarní termín. Moimir Papalescu a jeho syn Miki však mají hotovo, a tak nyní vyslali do světa první ochutnávku.

Je jí skladba nazvaná "Endless". Hlavní vokální part zde patří Leonovi Stevensonovi, který byl členem kanadských The Extras a je pevnou součástí electropopových Die Alten Maschinen.

"První deska byla pro mě dobrou zkušeností, bylo mi ale teprve jedenáct, takže jsem se jen trochu rozkoukával... mezitím jsem začal hrát i jazz v orchestru, to mě taky hodně hudebně posunulo, ale až teď se konečně můžu realizovat nejen jako bubeník, ale i jako skladatel - už to prostě není jen táta a syn, ale Papalescu2 jsou rovnocenný dva parťáci - hraju tu i na synťáky, kytaru a občas si i zazpívám," shrnuje změny od minula sám Miki.

"Endless" je po kompoziční stránce ryze Mikiho prací, ten natočil i všechny vokodérové party, které jsou v tomto tracku k slyšení. Tato pětiminutovka se nese v poklidném tempu a ve výrazné coldwave stylizaci. Dominantní klávesovou linku podporuje rytmus, jenž simuluje údery lidského srdce a nese poznávací elementy ústřední autorské dvojice. Tématem písně je pak jakási nekonečnost lásky, jež nezná hranic jako samotný vesmír.

"Homework2" projektu Papalescu2 vyjde nakonec v dubnu na limitovaném vinylu a na všech digitálních platformách. O vizuál obalu se postarala výtvarnice Libuše Vendlová. Mezi hosty na desetitrackové kolekci se vedle zmíněného Stevensona objeví třeba multiinstrumentalistka Mitsuko (ta se podílí i na projektu Magnetik) anebo Bára Formánková (aka BARA4).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY