Kavalkáda Black Midi podruhé dobude pražský Smíchov

09.12.2021 11:49 - Tisková zpráva | foto: Martin Godwin / The Guardian

"Zvukoví vědci nepřestávají vycházet z údivu," hlásá titulek recenze nového alba Black Midi. Londýnští experimentátoři přijedou 15. května 2022 podruhé do Prahy. Koncert pořádaný stejně jako před dvěma lety Heartnoize Promotion se tentokrát namísto Underdogs’ odehraje v nedaleké MeetFactory.

Black Midi s sebou přivezou své druhé album "Cavalcade", které (věrně svému názvu odkazujícímu na slavnostní jezdecký průvod) přináší pestrou směsici math-rocku, jazzu, post-punku a mnoha dalších žánrů. To, stejně jako na cenu Mercury nominovaném debutu "Schlagenheim", kombinují do živelného a zároveň propracovaného celku. Letošní deska se pak objevuje napříč žebříčky nejlepších alb roku na čelních místech s přídomky jako odvážná, výjimečná, velkolepá nebo geniální.

Kapela upsaná kultovnímu londýnskému labelu Rough Trade se stala senzací už před vydáním debutu, letos v květnu pak vydáním druhé kolekce jen utvrdila svou mimořádnou pozici v rámci nové divné vlny britských hudebníků. "Black Midi na albu 'Cavalcade' s obdivuhodnou lehkostí mísí epické prvky s absurdními úlety. Zejména pro milovníky monty pythonovského humoru jde v tomto ohledu přímo o svatý grál," hodnotí desku František Formánek pro A2.

Kouzlo formace ale nespočívá jen v precizní práci ve studiu, živelnou energii jejich koncertů si mohli vyzkoušet i čeští fanoušci. "Něco takového jsem ještě nikdy neviděl a neslyšel, napsal po tuzemské premiéře kapely Karel Buriánek. "Snaha o zprostředkování toho zážitku mi připomíná mé brněnské kamarády, kteří se po návratu z koncertu Marca Ribota rozhodli o tom nikomu nic neříkat, protože by to stejně nemělo smysl."

Vstupenky na koncert, o kterém bude zbytečné něco psát i vyprávět, jsou v dispozici v síti Goout za 490 Kč + poplatky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY