The Doors připomínají výročí alba "L.A. Woman" novým klipem ke staré písni "Riders On The Storm"

09.12.2021 10:37 - Jiří V. Matýsek | foto: WEA International

Slavná finální deska The Doors "L.A. Woman", která vznikla ještě s Jimem Morrisonem, slaví letos na podzim 50. výročí. Jak se v posledních letech stalo dobrou tradicí, znamená to jediné: další výroční reedici s novým remasterem a hromadou dobového, ale zatím nevydaného materiálu. Celý komplet vyšel jako set jednoho vinylu a tří CD v pátek 3. prosince a ten samý den byl zveřejněn i zbrusu nový videoklip k psychedelické hymně "Riders On The Storm", která celé album uzavírá.

Video, o které se postarala režisérská dvojice Brendo + Gonfiantini, nezůstává psychedelickému odéru písně, která i po padesáti letech umí vzít na trip do neprobádaných světů, nic dlužné. Je plné surreálných obrazů a fantazijních symbolických vizí. Hlavní postavou je dívka, se kterou se setkáváme, když se probírá ukřižovaná na telefonním sloupu kdesi v pustině. Sestupuje ze svého kříže a vydává se na cestu, útěk před oním vrahem na cestě, jak jej song popisuje.

Výsledek je, no... přinejmenším poněkud zvláštní. Jakkoliv se v klipu nacházejí působivé momenty, to podstatné se stále děje v textu a jeho básnických obratech a též v hudbě samotné. Výsledné hodnocení se tak vztahuje k vizuálu, skladba je samozřejmě za plný počet.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY