Jak to vypadá, když Wohnout mají "Kocovinu"? Odpoví nový klip

07.12.2021 18:33 - Hana Bukáčková | foto: Martin Šimral

Skupina Wohnout letos oslavila pětadvacetiny, vydala desáté album "HUH!" a nedávno i zpěvník se 43 oblíbenými songy s notovými zápisy a s akordy pro ukulele i kytaru. K tomu všemu teď muzikanti přidávají videoklip ke všeříkající skladbě "Kocovina".

Jak může vypadat ráno po srazu českých bohémů? To ukazuje nejnovější video. Scénáře, režie i střihu se ujal opět Michal Skořepa. "Po mnoha špatných zážitcích jsme se rozhodli udělat písničku o kocovině. Navzdory bolestivému tématu to bylo jedno z nejhezčích natáčení, jaké jsme kdy zažili," komentuje atmosféru na place Matěj Homola. Aby ne, když pro pořízení bylo použito skoro tisíc lahví od piva.

Píseň má poklidnější tempo, je však plná rozlámaných beatů. Připomíná tak chvíle, kdy se člověk sbírá po večírku, jemně, aby ho nerozbolela hlava či jiný orgán. "Jsi línej jako veš, tvoje tělo říká: Radši lež," zpívá se tu. Klip je jednoduchý, ale podařený: pohledy na členy v kocovinovém oparu doplňují střihy, jak hrají na nástroje ve stylu videa "Díky moc". Dobrým detailem jsou záběry na nasávající kapelu na lahváčích.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY