Michal David vydává pokračování svých zapomenutých ploužáků

08.12.2021 14:39 - Milan Menčík | foto: Warner Music

Michalu Davidovi se v Česku přezdívá Král diskoték. Jeho velkou doménou jsou však také baladické písně. Vzpomeňme na hity "Každý mi tě lásko závidí", "Pár přátel" a další. Má však ještě mnohé takové, na které se podle jeho mínění neoprávněně zapomnělo. Loni proto vydal album "Moje zapomenuté ploužáky". A jelikož bylo úspěšné, přichystal svým fanouškům letos pod vánoční stromeček jeho pokračování "Moje zapomenuté ploužáky 2".

Michal David - Moje zapomenuté ploužáky 2
© Warner Music
"Když jsem dělal první výběr do jedničky, vytipoval jsem zhruba šedesát ploužáků. Jsou to většinou písně, které vyšly na LP deskách a posléze i na cédéčkách, ale nestaly se z nich takové ty úhlavní hity. A tak mi bylo líto je nechat v zapomnění," vysvětluje David. Nejedná se o původní verze nahrávek, ale o znovu natočené skladby. Mezi nimi nechybí ani novější verze duetu s Ivetou Bartošovou "To je naše věc".

Druhým duetem se ženským protějškem je skladba "Spěch". Tu Michal David natočil s Marikou Šoposkou a stala se součástí filmu "Decibely lásky". Na klip k ní se můžete podívat pod článkem. A protože se blíží svátky, je níže i připomínka tematického songu "Čas Vánoc" z loňského výběru.

Album "Moje zapomenuté ploužáky 2" si můžete přehrát zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY