Blood Red Shoes zvou na chystanou desku agresivní peckou "I AM NOT YOU"

01.12.2021 10:57 - Ondřej Kocáb | foto: Velveteen Records

Rockové duo z Brightonu Blood Red Shoes o sobě opět po po půlroce dává vědět. Již 14. ledna se dočkáme jeho šesté řadovky "Ghosts On Tape". Vyjde opět u labelu Velveteen Records a nabídne třináct skladeb. Nejčerstvější ukázkou je divoký singl "I AM NOT YOU", kterým dvojice trochu naznačuje, co od novinky očekávat.

" 'Ghosts On Tape' začalo vznikat již loni krátce před vypuknutím pandemie, ještě před letošním EP 'Ø'," prozradil k připravované nahrávce bubeník Steven Ansell. "Už je to hodně dlouho, co jsme spolu s Larou žili ve stejném městě. Tohle album jsme vlastně napsali v LA u Laury, následně jsme se přemístili do Anglie... a pak šlo všechno do háje." Na otázku ohledně divokosti doposud zveřejněných skladeb dodal: "Celou kariéru jsme stavěli na tom, kým nejsme, kam nezapadáme či nepatříme. Na téhle desce se záměrně tlačíme do všech podivností a snažíme se zdůraznit všechny věci, které nás odlišují."

Píseň "I AM NOT YOU" táhnou industriální synťáky, zkreslené kytary a také pořádně agresivní vokál kytaristky a zpěvačky Laury Mary Carter. K natáčení použili ty nejlacinější přístroje, jaké dokázali sehnat. Celku dodávají pořádně špinavý zvuk a výsledkem je pecka plná čirého vzteku.

Tracklist "Ghosts On Tape" je následující: COMPLY, MORBID FASCINATION, MURDER ME, (i’ve been watching you), GIVE UP, SUCKER, BEGGING, (you claim to understand), I AM NOT YOU, DIG A HOLE, I LOSE WHATEVER I OWN, (what have you been waiting for?), FOUR TWO SEVEN.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY