The Flaming Lips připravili s Nell Smith album coverů Nicka Cavea

28.11.2021 18:59 - Ondřej Kocáb | foto: Atria creative

Psychedeličtí rockeři z Oklahomy The Flaming Lips se pro svůj další projekt spojili se čtrnáctiletou hudebnicí Nell Smith. Tohle nezvyklé spojení veteránů s mladou fanynkou formace započalo po koncertu v roce 2018, kdy se Smith a její rodina setkaly s frontmanem kapely Waynem Coynem. Od té chvíle hudebnice přidala v učení se na kytaru a začala i psát své vlastní písničky. S Coynem v mezičase zůstali v kontaktu a nakonec se dohodli na spolupráci.

Původní plán společného nahrávání v Oklahomě se kvůli covidu rozplynul, Coyne se ale nevzdal a navrhl kooperaci na dálku. Výsledkem je album coververzí "Where The Viaduct Looms", jež je dostupné na všech streamovacích službách od pátku 26. listopadu. Všech devět songů pochází z alb australského muzikanta Nicka Cavea.

"Stále tomu nemůžu uvěřit," řekla Nell Smith ke své čerstvé zkušenosti. "Bylo to pro mě opravdu velké učení, ale Wayne mě vždy, když jsem bojovala s nějakou skladbou, povzbudil, takže jsem chtěla pokračovat dál. Nicka Cavea jsem nikdy neposlouchala, ale Wayne navrhl, že bychom měli začít s albem jeho coververzí a až později se vrhnout do natáčení některých mých vlastních věcí. Bylo skvělé ho poslouchat, učit se o něm a vybírat písně, které následně nahrajeme."

Tracklist alba "Where The Viaduct Looms" je následující: Girl In Amber, Weeping Song, Into My Arms, O'Children, The Kindness Of Strangers, No More Shall We Part, Red Right Hand, The Ship Song, We Know Who You Are.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY