Premiéra: Terrible 2s v "Petržalské symfónii" vzpomínají na léto

24.11.2021 13:00 - Dan Hájek | foto: Andrea Lovecká

"Na vrchole síl", tak se jmenuje debut dvojice Terrible 2s. Tu tvoří Lucia Piussi a Agnes Lovecká, které po dvou dekádách působení ve skupině Živé Kvety zkoušejí najít novou cestu. Na ní používají elektronické bity ve spojení s akustickou kytarou. Ke skladbě "Petržalská symfónia" vzniklo i doprovodné video.

Klip se natáčel u oblíbené bratislavské vodní nádrže Draždiak a jeho autorkou je Luciina sestra Zuzana Piussi. Ta je známou režisérkou a dokumentaristkou, která se často věnuje zásadním celospolečenským tématům. Dříve taktéž tvořila vizuály dnes už neexistující domovské kapely dua. Pohyblivé obrázky k "Petržalské symfónii" vznikly na jeden záběr s pomocí mobilu. Sám o sobě je snímek vtipnou jednohubkou, reflektující situaci na tomto koupališti protnutém vysokonapěťovým elektrickým vedením (což je zmiňováno i v textu).

"Na vrchole síl" vznikalo během covidových proluk, kdy si obě hlavní aktérky mezi sebou posílaly hudební nápady. Texty napsala Lucie a reflektuje v nich věk, samotnou existenci, ale i příběhy z Bratislavy.

"Co bylo z mého pohledu zajímavé, že naše hudba se jakoby dotýká nějakého znovuzrození, ale nepitvá se ve smutku. Každá písnička byla tak trochu lék, po kterém musíš sáhnout, aby sis ulevil a nemusel se v něčem rýpat. U Živých Kvetů jsem věděla, že už nemohu s nimi jít dál, ale zároveň jsem strašně toužila opět něco tvořit," uzavírá odůvodnění muzikantské změny Lucia.

"Na vrchole síl" je již nyní k dispozici na digitálních platformách a fyzicky na CD a limitované modré kazetě (těch je k mání pouhých padesát kusů). Objednávat můžete na stránkách vydavatelství Slnko Records. V příštím roce se pak dočkají i milovníci černých drážek. Pokud situace dovolí, pokřtí Terrible 2s své dílo 2. prosince v bratislavské Nové Cvernovce a 17. prosince v pražském klubu Kaštan.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY