Aerosmith vydají své nejstarší nahrávky. Poslechněte si verzi "Movin' On" z roku 1971

22.11.2021 09:27 - Jiří V. Matýsek | foto: Columbia Records

Archivy slavných muzikantů jsou, zdá se, bezedné. Bob Dylan si na nich postavil svou mnohadílnou "The Bootleg Series", trezor Prince skrývá materiálu na roky dopředu, Rolling Stones přidávají ve své době vyřazené kusy k výroční reedici alba "Tattoo You". A teď jsou tu i Aerosmith, kteří připravili raritní kolekci "The Road Starts Here". Ta zachycuje kapelu v roce 1971, tedy plné dva roky před vydáním eponymního debutu.

Na desce najdeme rané verze pozdějších slavných skladeb, mimo jiné "Walkin’ The Dog", "Mama Kin" nebo "Dream On". Titul vyjde v limitovaném počtu vinylů a kazet v rámci Record Store Day v pátek 26. listopadu. Ještě před vydáním skupina uvolnila do éteru song "Movin’ Out", i ten se na debutu objevil.

Vročení písně, která jasně potvrzuje výrazné bluesové cítění formace kolem Stevena Tylera a Joea Perryho, je jasné, úplně přesně se však neví, při jaké příležitosti byla natočena - zda se jedná o záznam zkoušky před některým z jejich koncertů nebo o soukromý koncert pro pár přátel ve zkušebně Aerosmith v Bostonu. Nahrál ho roadie Mark Lehman.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY