Jack White vydá příští rok hned dvě desky

18.11.2021 17:58 - Jiří V. Matýsek | foto: Third Man Records

Když se před časem zčistajasna objevil nový singl "Taking Me Back" kytaristy, zpěváka a věrozvěsta vinylového revivalu Jacka Whitea, na celé nové album to bohužel nevypadalo. Jenže týden se s týdnem sešel a White oznámil, že nová studiovka skutečně vyjde. Respektive rovnou dvě.

Čtvrtá Whiteova řadovka ponese název "Fear of the Dawn" a vyjde 8. dubna, pátá se bude jmenovat "Entering Heaven Alive" a k uším posluchačů vyrazí 22. července. Nad konkrétní podobou obou kolekcí zatím visí otazníky a sám umělec je na informace rovněž poněkud skoupý. Slibuje nicméně, že alba budou od sebe "odlišná" a zakládají se na "různých inspiracích, různých tématech a různých náladách".

Pohled do již zveřejněných tracklistů odhaluje ještě dvě věci. Na první desce hostuje rapper Q-Tip a celý projekt budou otevírat a uzavírat nedávno představené skladby "Taking Me Back" a její akustická verze "Taking Me Back (Gently)". Již dříve byl k písni zveřejněný videoklip, ten ale sloužil jako propagační video k počítačové hře "Call of Duty: Vanguard". Nyní White uvedl oficiální snímek, o který se postarala režisérka Lauren Dunn. Společně se seznamy songů obou nahrávek jej najdete níže.

Pro úplnost dodejme, že oba počiny budou k dispozici ve všech obvyklých formátech včetně digitální distribuce a v plánu jsou i speciální vinylové edice určené pro vášnivé sběratele.

Tracklist "Fear of the Dawn" bude následující: Taking Me Back, Fear of The Dawn, The White Raven, Hi-De-Ho (feat. Q-Tip), Eosophobia, Into the Twilight, Dusk, What’s the Trick?, That Was Then (This Is Now), Eosophobia (Reprise), Morning, Noon and Night, Shedding My Velvet.

Seznam skladeb na "Entering Heaven Alive" má pak tuto podobu: A Tip from You to Me, All Along the Way, Help Me Along, Love Is Selfish, I’ve Got You Surrounded (With My Love), Queen of the Bees, A Tree on Fire from Within, If I Die Tomorrow, Please God, Don’t Tell Anyone, A Madman from Manhattan, Taking Me Back (Gently).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY