U2 oslaví třicet let "Achtung Baby" speciálními vinyly i digitálním boxem

18.11.2021 14:44 - Jaromír Koc | foto: Universal Music

Je to až k nevíře, ale právě dnes (18. listopadu) uběhlo přesně třicet let od okamžiku, kdy irští U2 vydali své legendární a v mnoha směrech přelomové album "Achtung Baby". Již dvacáté narozeniny této desky kapela oslavila rozsáhlými reedicemi s bonusovým materiálem, ale ani ty aktuální nezůstanou bez alespoň symbolických oslav.

U2 - Achtung Baby (Limited Coloured 2LP)
© Universal Music
A právě proto je na pátek 19. listopadu naplánováno vydání dvou různých verzí této nahrávky na vinylech. V obou případech půjde o dvojvinyl, který doplní i plakát o velikosti 60 × 60 cm a osmistránkový booklet s texty všech písní. Ta obyčejnější varianta bude klasicky černá, v případě deluxe edice bude jedna deska červená, druhá modrá (viz foto). Barevný dvojvinyl je samozřejmě limitovaný, bude speciálně zabalen, ručně očíslován a neměl by se vůbec dostat do kamenných obchodů. Předobjednat si ho můžete například zde nebo tady

Dodejme, že U2 připravili speciální dárečky i pro milovníky digitálního poslechu. První bude k mání taktéž od 19. listopadu a bude obsahovat tři roky starou remasterovanou verzi alba a soubor remixů pojmenovaný "Under Remixes". Rozsáhlejší balíček bude k dispozici od 3. prosince a bude čítat celkem padesát skladeb, z toho dvaadvacet vydaných digitálně úplně poprvé. Doplní je b-strany singlů a další kupa remixů s podtitulem "Uber Remixes".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY