Tomáš Klus v novém singlu odhaluje svá popová "Tajemství"

10.11.2021 17:19 - Hana Bukáčková | foto: Tomáš Klus

Kolem Tomáše Kluse to opět bublá. Je to pár dní, co vyrukoval s bojkotem obnovené ankety Slavík, a nyní se kolem něj točí už druhé tajemství. V první polovině roku natočil pokračování oblíbené pohádky "Tajemství staré bambitky" a tento týden zveřejnil první ochutnávku z připravované studiovky. A ta se jmenuje... "Tajemství".

Deska "Cítím", kterou hodlá vydat na přelomu listopadu a prosince, bude oproti "ČAUČESKU" nepolitická. Spolupracuje na ní s Jiřím Burianem, který produkoval už kontroverzní píseň "Lockdown", která šla tvrdě proti (politickému) vedení naší země, a také projekt s Městskými divadly pražskými "Vánoční čas".

Třineckého rodáka jeho přístup nakonec nadchnul. "Původně jsem neměl záměr s ním spolupracovat, protože jsem si myslel, že jdeme každej jinou cestou, ale během 'Lockdownu' jsem začal experimentovat s formou založenou na pestrosti," prozradil osobitý interpret v nedávném rozhovoru.

A snad poprvé od doby, co se pohybuje v mainstreamu, vstupuje do popových vod. Burian vtiskl nahrávce současný zvuk a zároveň podtrhnul písničkářův již zavedený styl. Je to opět něco jiného, než na co jsme u Tomáše zvyklí. Je to taneční, je v tom elektronika, song ale přesto zůstává věrný autorovu rukopisu - text se ohlíží za pouhým bytím. Skladbu doplňuje vizuál postavený na kolážích Aničky Borovičkové Ročkové. Výsledkem je povedená tucárna, která zní netuctově.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY