Kasabian i jejich exfrontman Tom Meighan představili své novinky ve stejný týden

01.11.2021 10:29 - Ondřej Kocáb | foto: Instagram/kasabianofficial

Britští Kasabian se během podzimu vrátili na koncertní pódia po pauze vynucené vyhazovem zpěváka Toma Meighana. Jeho úlohu převzal dvorní skladatel a kytarista party z Leceisteru Sergio Pizzorno, jenž se v mezidobí věnoval sólovému projektu The S.L.P. Nyní Kasabian svůj návrat stvrzují i prvním singlem nové éry, jenž nese název "ALYGATYR".

Skladba vyšla 27. října a ještě ten den ji formace představila i naživo - kde jinde než doma v Leicesteru. Na produkci spolupracoval kromě Pizzorna i Fraser T. Smith. Právě poslednímu sólovému počinu aktuálního frontmana je výsledek nejblíže. V podstatě tento směr nastolila už alba "48:13" a "For Crying Out Loud". Song je silně tanečně orientovaný, plný elektroniky, zároveň je zde i to, co vždy Kasabian zdobilo, a to hymnický refrén. Vlastně to celé zní, jako by k tak razantní změně v sestavě ani nedošlo.

Jenže Kasabian samozřejmě nebyli jediným interpretem usilujícím o návrat. Již několik měsíců mluvil o debutové nahrávce také jejich nyní už bývalý frontman Tom Meighan. Ten si za útok na bývalou snoubenku od soudu odnesl dvě stě hodin veřejně prospěšných prací a následně se přesunul na klidný venkov. Před dvěma týdny pak na sociálních sítích zveřejnil část skladby "Would You Mind". A jelikož tento post dosáhl úžasného ohlasu, rozhodl se autor vypustit do světa celou píseň ještě před vydáním desky, plánovaným až na příští rok, a to pouhé dva dny po jeho bývalé kapele. Jednoduchý doprovodný videoklip režíroval Charlie Lightening.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY