Prostý, ale funkční rock: Slash láká na nové album písní "The River Is Rising"

25.10.2021 12:24 - Jiří V. Matýsek | foto: Petr Klapper / klapper.cz / musicserver.cz

Guns N' Roses koncertují na plné obrátky a čas od času vypustí do éteru nějaký ten (staro)nový song. Jeden by řekl, že ikonický kytarista Slash bude plně vytížen, a boční projekty půjdou stranou. Jenže chyba lávky. Svoje hudební spojení se zpěvákem Mylesem Kennedym (též frontmanem Alter Bridge) a partičkou The Conspirators na hřebík nepověsil - na 11. února příštího roku naplánoval další řadovku, tentokrát prostě nazvanou "4". A venku už je i první skladba. Jmenuje se "The River Is Rising" a doplňuje ji rovněž videoklip.

Píseň samotná je typická slashovina, tedy chytlavý, přímočarý rockový kus s hutným zvukem a notně klenutým refrénem, který funguje na první dobrou. Nelze samozřejmě opomenout ani kytarovou práci, Slash je nepřeslechnutelný, nicméně je jasně slyšet, že Konspirátoři šlapou týmově. To, že je na prvním místě právě jméno kytaristy (který se vlastně pořádně rozparádí až v sóle, jinak riffuje velmi umírněně a pokorně), je spíše marketingová klička. Skvěle by jim to hrálo, i kdyby byl skutečně jen jedním z týmu. Výrazný výkon podává taky Myles Kennedy, ne nadarmo je to jeden z nejvýraznějších hlasů, který současná rocková hudba může nabídnout.

Žádné cavyky kapela nedělá ani s klipem. Jedná se jen o dobře sestříhaný záznam vystoupení v prázdné tovární hale, zahraného jenom pro kamery. Snímek působí, jako by byl výsekem z většího celku (setlist u bubeníkových nohou je delší, než jen jedna skladba), takže se možná dočkáme i něčeho rozsáhlejšího.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY