Olivia Rodrigo vyzpívává v "traitor" vztek na svého bývalého

22.10.2021 15:53 - Honza Balušek | foto: Geffen Records

Jedním z největších letošních překvapení je určitě Olivia Rodrigo. Mladou Disney hvězdičku nemilují pouze náctiletí fanoušci a fanynky, ale také hudební kritici. Její debut "Sour" jsme na musicserveru ohodnotili osmičkou a nebyli jsme rozhodně sami - na portálu metacritic, který agreguje (mimo jiné) hudební recenze, svítí u průměrného hodnocení 83 bodů ze sta. A tak se není co divit, že zpěvačka ze své skvělé desky vydává už pátý singl a videoklip. Řada nyní přišla na písničku "traitor".

Zrádce je ve své podstatě baladou o zlomeném srdci. Rodrigo popisuje okamžik, kdy si její bývalý našel po rozchodu novou přítelkyni až moc rychle, pokud si ji tedy nenašel ještě mnohem dříve. Olivia má ovšem dar tyto srdeční eskapády pojmout opravdově a její zpěv zní ve spojení s textem naštvaně, smutně a ublíženě zároveň. Protože zatímco jiným se to stalo už mnohokrát, takže její zážitek mohou zlehčovat, jí se to stalo poprvé a fakt to bolí.

Ani doprovodný videoklip není jako od vaší oblíbené generické popové hvězdy. Vypadá místy spíše jako z osmdesátkových videokazet, ale hlavní je, že vše dobře skončí. Olivia projde dveřmi do jiného vesmíru, kde je všechno fajn. Nebo tak něco.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY