MC Gey ON AIR: K rapu mě přivedli rodiče, abych přestal poslouchat Lunetic

22.10.2021 11:32 - Spolupracovník redakce | foto: On Air

Jakub Rafael, známý pod uměleckým jménem MC Gey, na českou hiphopovou scénu vstoupil v první dekádě nového milénia a od té doby se stal její nepřehlédnutelnou postavou. Dnes je tento člen labelu Ty Nikdy mezi žánrovými fanoušky oslavovaný jako autor úderných punchlines, jimiž naplnil svá dnes už bezmála kultovní alba "Turbulence negativních dobrot", "Imaginárium naprosto běžných divností" či "Rap-Life". V On Air pak Jakub mimo jiné prozradil, že v současné době pracuje na nové desce, na níž by se chtěl poprvé představit i jako producent a autor všech hudebních podkladů.

Co bylo album, které ho přikovalo k rapu? Jak vzpomíná na to, když poprvé spolupracoval se svým vzorem z dospívání, Katem z Prago Union, jehož poslouchal ještě na deskách Chaozz? A proč název jeho alba "Rap-Life" odkazuje na slavnou počítačovou hru "Half-Life"? Podívejte se na celý rozhovor.

ON AIR je talk show hudebního publicisty Pavla Kučery s hudebníky a lidmi z hudební branže. Nový díl je uveřejněn každý týden na YouTube kanálu kytary.cz. Facebookovou stránku pořadu najdete zde, přehled starších dílů tady. Starší díly On Air si můžete poslechnout i ve formě podcastů na Spotify nebo Apple Podcasts.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY