Hyperpopová senzace 100 gecs i emotivní zpěvák Jeremy Zucker vystoupí v příštím roce v MeetFactory

14.10.2021 19:42 - Tisková zpráva | foto: Fource PR

Ještě než přiblížíme dva koncerty, které jsme nachystali na příští rok do pražského klubu MeetFactory, rádi bychom informovali o zrušených koncertech Juniore (původně měly hrát v únoru v Chapeau Rouge) a Dotana (říjen v Café V Lese).

Duo 100 gecs tvoří Dylan Brady a Laura Les. Jejich debutové album "1000 gecs" před dvěma lety pořádně zamíchalo popkulturou. "Působivě precizní maximalistické cvičení bez pravidel," napsal tehdy The New Yorker o jejich debutu, který přišel z těch nejtemnějších zákoutí internetu. Inovativní projekt si okamžitě získal srdce hudebních novinářů i nových fanoušků. "Nejzběsilejší popová hudba roku" bodovala i ve výročním žebříčku magazínu Rolling Stone jako jeden z nejpodařenějších debutů. 100 gecs vždy byli spjatí s online subkulturou, proto jeden ze svých prvních koncertů neodehráli v klubu, ale uvnitř virtuálního světa hry Minecraft. Jejich následné turné se okamžitě vyprodalo do poslední vstupenky.

Poté, co minulý rok museli odložit světové turné, přepracovali 100 gecs svůj debut, na "1000 gecs and The Three of Clues" se objevily spolupráce s producentem A. G. Cookem, Fall Out Boy, Charli XCX nebo Rico Nasty. Britský NME album popsal jako "mozek rozpouštějící a žánry strhující vizi popové budoucnosti". Nadcházející rok slibuje novou kapitolu tvůrčího vývoje jedinečné kapely. Už teď je jasné, že pro své fanoušky chystají něco speciálního.

100 gecs vystoupí v MeetFactory 29. ledna 2022, vstupenky budou v prodeji od 15. října 2021.

Hudba Jeremyho Zuckera plyne jako příběhy, které si vyprávíte s nejlepšími přáteli - je intimní, smysluplná, nebojí se jít do detailů. Tento přístup pasoval rodáka z New Jersey do role výrazného hlasu generace Z i mladších posluchačů. Od roku 2015, kdy začal vydávat své písně online, nasbíral přes pět miliard streamů a prodal tři miliony svých nahrávek. V jeho repertoáru jsou hity jako "Talk Is Overrated" (feat. Blackbear) nebo průlomová "All the Kids Are Depressed" a samozřejmě i největší hit "Comethru" (ft. Chelsea Culter), o které magazín Fader napsal, že jde o "opojnou milostnou skladbu, jež se stala jeho vizitkou".

S americkou skladatelkou a producentkou Chelsea Cutler spolupracoval Zucker jak na společném EP, tak debutové desce plné naděje i destruktivních písní - "Love Is Not Dying". Pozitivní recenze vyšly v The New York Times nebo časopise Rolling Stone a vyzdvihovaly hudebníkovu upřímnost a zranitelnost v citlivých textech. Jeho druhá deska "Crusher" vyšla 1. října a sám Zucker o ní prozradil: "Během pandemie se zastavil i můj svět a já vůbec nevěděl, o čem mám dál zpívat. Najednou mi došlo, jak moc jsem se od své první desky změnil, jako bych chtěl vzít všechno zpět a zpívat ne o sobě, ale o všech ostatních. Během psaní téhle desky jsem se konečně lépe poznal a naučil se všechno brát s lehkostí."

Jeremy Zucker vystoupí v MeetFactory 26. března 2022, vstupenky budou v prodeji od 15. října 2021.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY