Coldplay vyrazí na světové turné, Česku budou nejblíže v Berlíně a ve Varšavě

15.10.2021 09:17 - Honza Balušek | foto: Parlophone

Když Coldplay vydali své minulé album "Everyday Life", na jeho podporu téměř nekoncertovali. Novinka "Music Of The Spheres" je ale z ranku, který přímo útočí na hitparády, a tak ji kapela podpoří světovým turné po stadionech. Česko a mnoho dalších evropských států si však na jejich (bezpochyby) velkolepou show budou muset nechat zajít chuť. Anebo tamní fanoušci budou muset vyrazit přes hranice k sousedům.

Jaro a počátek léta příštího roku stráví skupina v Jižní a Severní Americe, počátkem prázdnin se přesune do Evropy. Domácí příznivci budou mít nejkratší cestu 8. července 2022 do Varšavy, případně 10. a 12. července do Berlína. Celou třicetipoložkovou šňůru čtveřice završí opět za oceánem - 10. září bude jedním z headlinerů monstrfestivalu Rock in Rio.

Jak už se Coldplay před časem svěřili, budou se snažit svá vystoupení dělat co nejvíce eco-friendly. Mezi jejich nápady, které uvedou v život, patří například slevy pro fanoušky (pravděpodobně na merchandising), kteří přijedou veřejnou dopravou. Za každý prodaný lístek také nechají zasadit strom a 10 % z výtěžku turné věnují ekologickým organizacím, které se věnují změně klimatu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY