Vladimír Mišík ovládl s novinkou "Noční obraz" albový žebříček, Eda Sheerana v rádiích stíhá Marek Ztracený

06.10.2021 20:00 - Josef Martínek | foto: Vladimír Mišík

Ed Sheeran vítězí v tuzemském rádiovém žebříčku už poosmé za sebou, na jeho hit "Bad Habits" nově z dvojky dotírá Marek Ztracený s písní "Moje milá". Na medailové pozice albové hitparády zamířily hned dvě novinky - jedničku uzmul Vladimír Mišík s očekávanou deskou "Noční obraz", trojku si zabral Michal Horák.
Ed Sheeran - Bad Habits
© Asylum UK
RÁDIA - Pravidelní čtenáři komentářů českých hitparád vědí, že když si naši dramaturgové nějakou píseň oblíbí, jen tak ji nikdo nesesadí. Děje se to i v případě Eda Sheerana a jeho hitu "Bad Habits", který triumfuje poosmé za sebou. V jiných zemích už přitom zpěvák boduje se svým dalším singlem "Shivers".

Na dvojku postoupil Marek Ztracený, "Moje milá" se tak stala nejhranější domácí skladbou. Šumavský hudebník na této pozici vystřídal skupinu Jelen, která s "Ještě jednu noc" klesla na šestku.

Bronz uhájila Dua Lipa s "Love Again" a překvapení přináší číslo čtyři. Z minulé desítky tam poskočili David Stypka a Bandjeez s písní "Farmáři", která velmi rychle stoupá vzhůru. V hitparádě je teprve pátým týdnem a už atakuje nejvyšší příčky.

Stálice top ten, jimiž jsou Coldplay s "Higher Power" nebo The Kid Laroi a Justin Bieber zásluhou "Stay", doplnili nově Becky Hill a David Guetta. Ti se songem "Remember" získali devět míst k dobru a zakotvili na osmičce. Zpět mezi elitu se vydrápali Imagine Dragons, devátí s "Wrecked", a také Mirai - singl "I přes to všechno" z dva roky staré desky "Arigató" se vrátil mezi nejhranější na úkor novějšího kousku skupiny "Volám", jenž klesl na jedenáctku.

Pořadím tentokrát zahýbaly jen dvě novinky, obě jsou v tanečním duchu. Jako padesátí sedmí odstartovali britští DJové Joel Corry a Jax Jones, kterým v "Out Out" svými hlasy vypomáhají Charli XCX a rapperka Saweetie. Na osmdesáté druhé řádce bodují Tiësto a Karol G. s "Don't Be Shy".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Ed Sheeran - Bad Habits
  2. Marek Ztracený - Moje milá
  3. Dua Lipa - Love Again
  4. David Stypka & Bandjeez - Farmářům
  5. Coldplay - Higher Power
  6. Jelen - Ještě jednu noc
  7. The Kid Laroi feat. Justin Bieber - Stay
  8. Becky Hill & David Guetta - Remember
  9. Imagine Dragons - Wrecked
  10. Mirai - I přes to všechno


Vladimír Mišík - Noční Obraz
© Vladimír Mišík
ALBA - Vladimír Mišík slavil před dvěma lety obrovský úspěch s deskou "Jednou tě potkám", kterou nahrál s producentem Petrem Ostrouchovem a jeho skupinou Blue Shadows. Nyní tuto spolupráci zopakoval a také novinka "Noční obraz" zatím sklízí samé pozitivní reakce. Na první místo albového žebříčku se dostala navzdory tomu, že zatím není k dispozici na streamovacích platformách. Nebo snad právě tento fakt přinutil posluchače si ji koupit?

Nik Tendo ustoupil s nahrávkou "Jsem v pohodě, sem v prdeli." na stříbro a za ním následuje další novinka. Obstaral ji písničkář Michal Horák, který ve své tvorbě spoléhá hlavně na humor a nadsázku. A je vidět, že zájem o něj roste - zatímco prvotina "Michalovo cédéčko" byla v roce 2019 šestapadesátá, druhá studiovka "Michalbum" začíná na trojce.

Další jména v první desítce už nepřekvapí - jde vesměs o stálice. Čtvrtý Samey boduje s titulem "Anarchia" teprve pět týdnů, zato Viktor Sheen, jehož bestsellery "Barvy" a "Černobílej svět" se seřadily na pětce a šestce, se na čelních pozicích objevuje v jednom případě rok, v tom druhém dokonce více než dva.

Blok zahraničních interpretů na sedmém až devátém místě utvořili Olivia Rodrigo ("Sour"), Lil Nas X ("Montero") a Imagine Dragons ("Mercury - Act 1"), top desítku uzavírá Yzomandias s deskou "Prozyum (Director's Cut)".

Další dvě novinky najdeme až o dost níže. Na čtyřicátém druhém místě potěší příznivce klasiky nahrávka "Dvořák: Kompletní klavírní dílo", za kterou stojí pianista Ivo Kahánek. Čtyřicátou devátou příčku si zabrali Mig 21, kteří opěvují "Džus noci".

Číslo sedmdesát náleží slovenské zpěvačce Marice Gombitové, která slaví své pětašedesáté narozeniny výběrem "Zem menom láska".

Top 10 - alba:
  1. N Vladimír Mišík - Noční obraz
  2. Nik Tendo - Jsem v pohodě, sem v prdeli.
  3. N Michal Horák - Michalbum
  4. Samey - Anarchia
  5. Viktor Sheen - Barvy
  6. Viktor Sheen - Černobílej svět
  7. Olivia Rodrigo - Sour
  8. Lil Nas X - Montero
  9. Imagine Dragons - Mercury - Act 1
  10. Yzomandias - Prozyum (Director's Cut)

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 39. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY