Dvě cesty z (pandemické) temnoty: v Praze vystoupí Henry Rollins i Evanescence

06.10.2021 09:41 - Tisková zpráva | foto: Fource PR

Bez temnoty by nebylo světlo. Americká skupina Evanescence v čele s charismatickou Amy Lee přijede do pražského Fora Karlín představit své páté studiové album "The Bitter Truth". To ovlivnily globální krize i osobní ztráty v rodinách členů kapely. "Někdy mezi těmi těžkými výzvami se najednou vynořilo téma celé desky, které nás všechny semklo. Prokousat se věcmi napřímo, i když to bolí, je lepší než se vzdát." Evanescence přijedou do Prahy po čtyřech letech a vyprodané tour s orchestrem. Tentokrát se vrací ke svým rockovým kořenům. Sama Amy Lee dvacetiletou dráhu kapely a nové album připodobňuje k uzavírání kruhu.

Ve Foru Karlín vystoupí 10. června 2022. Vstupenky (1 290 Kč) jsou k mání v síti Ticketmaster.

Jejich dvěma cenami Grammy oceněné debutové album "Fallen" (2003) je pátým nejprodávanějším albem 21. století. Evanescence v té době stáli na vrcholu vlny nu-metalu, která vrátila tvrdou kytarovou hudbu do popředí zájmu. Z rádií po celém světě v té době hrály jejich písně jako "My Immortal" nebo "Going Under". Jejich průlomový hit "Bring Me to Life" se nesmazatelně otiskl do popkultury nulté dekády. "Když dělám běžné věci, třeba nakupuji v potravinách, tak mi tyhle úspěchy připadají úplně šílené, pro mě je nejdůležitější, že naše hudba stále inspiruje fanoušky k tomu, aby tvořili své vlastní umění, ať už jsou to knihy, anime nebo hudba. Vím, jak moc je to důležité, protože mě samotnou formují další umělci. Jsem nesmírně vděčná za naši věrnou a inspirativní fanouškovskou základnou, 'The Bitter Truth' je tak trochu dárek pro ni," prozradila Lee.

Henry Rollins je legenda - a k této jinak nadužívané nálepce by mu klidně stačilo angažmá v ikonických Black Flag, kde stál v osmdesátých letech za mikrofonem. Později byl jeho nezaměnitelný hlas ke slyšení v kapele Rollins Band - i poslední roky pak Henry Rollins tráví na cestách, ovšem už nikoliv s kapelou. Jeho turné mluveného slova jsou vyhlášená a to nejnovější "Good to See You 2022" právě ohlašuje svou pražskou zastávku. Ta proběhne 27. ledna 2022 v Divadle U Hasičů.

Vstupenky (590 Kč) budou v prodeji od 7. října na fource.cz a portálech GoOut a Ticketmaster.

Na aktuálním turné se bude Henry Rollins věnovat událostem, které předcházely globální pandemii i podivnému dění během uplynulých bezmála dvou let. Máte covidu plné zuby? S Rollinsem si můžete být jisti, že se vám dostane neotřelého pohledu, výjimečných příběhů a především zápalu, jímž je tento americký workoholik proslulý. Jeho vystoupení snoubí ostrý politický komentář s neuvěřitelnými osobními příběhy, to vše v nezaměnitelném podání suverénního vypravěče.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY