Nová česká kapela Anteater vydává debutové EP "Other Worlds"

24.09.2021 14:52 - Hana Bukáčková | foto: Michal Havlíček

Nové jméno na hudební scéně Anteater o sobě dalo poprvé vědět před třemi lety. Skupina hraje ve tříčlenném složení: charismatickou zpěvačku a baskytaristku Andy doplňují kytarista Jindra a bubeník Hanzi. Na svém kontě mají výhry v hudebních soutěžích Múza a Strahov OpenAir Band Contest, dostali se do finále Planetrox. To vše za pouhý rok!

Nyní vydávají debutové EP, na kterém spolupracovali s producentem Thomem Frödem z Imodium či Amákem z Golden Hive Studios. Díky nim kolekce přináší kombinaci kytarovky a elektroniky, špinavosti, dravosti a zároveň koncertní energie.

"Texty pojednávají většinou o momentálním rozpoložení, soubojích, které vedeme nejen s ostatními, ale především sami se sebou. Často je to ohlédnutí za nějakou špatnou zkušeností, která nás nějakým způsobem změnila a posunula v životě dál. Píšu texty tak, aby se v nich dokázal najít každý," zmiňuje frontwoman.

Na nové EP chtějí Anteater upozornit i debutovým klipem k písni "I Can Save You", který režíroval Michal Havlíček. Své studiové dílko pokřtí v pražském klubu Rock Café 15. října 2021, kde odehrají set společně s Dirty Blondes.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY