Vladimír Mišík láká na desku "Noční obraz" animovaným klipem "Šedesátá léta"

12.09.2021 11:22 - Jiří V. Matýsek | foto: Zuzana Bönisch

Už za dva týdny, přesněji 24, září, vychází nové studiové album Vladimíra Mišíka "Noční obraz". To, stejně jako předchozí vřele přijaté a cenami Anděl oceněné "Jednou", vzniklo v produkci Petra Ostrouchova. Vydání desky předchází singl a videoklip k písni "Šedesátá léta".

V nostalgickém blues s pořádnou porcí nadhledu si společně s Mišíkem zazpíval gospelový soubor The Blind Boys Of Alabama a také hráč na hammondky Ondčej Pivec a klavírista Jan Steinsdörfer.

Videoklip režírovala Michala Pavlátová a Mišíkovy vzpomínky na uvolněnou dobu šedesátých let, které na dalších třicet roků utnula jedna nezvaná návštěva, přenesla do světa, který je obýván výhradně kočkami a kocoury. Kocour Mišík sedí v hospodě a vzpomíná na své mladší já, na kočky Marilyn Monroe nebo Janu Brejchovou a muzikantské kocoury Jaggera či Charlese. Je to hravé, vtipné a se spoustou drobných odkazů a narážek. Doporučujeme zejména všímat si pozadí a obrázků na stěnách.

Kolekce "Noční obraz" obsahuje čtrnáct skladeb, část textů napsal Vladimír Mišík, část jsou zhudebněné básně Václava Hraběte, Jana Skácela, Jiřího Ortena a Františka Hrubína, je zde i jedna píseň, kterou napsal David Stypka. Nahrávka je plná hostů, vedle výše uvedených zde znějí hlasy Roberta Křesťana, Lenky Dusilové nebo Lenky Nové. K dispozici bude na CD, 2-LP a také kazetách, přičemž všechny formáty je možné si již předobjednat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY