Tvrdá hudba nové generace: svůdně promyšlený nářez v podání Jinjer se představí v Praze

10.09.2021 18:34 - Tisková zpráva | foto: Obscure Promotion

Jinjer, díky své neúnavné práci, nepřetržitému koncertování a kritikou oceňovaným nahrávkám, které na streamovacích platformách mají více než 250 milionů zhlédnutí/poslechů, jsou bezpochyby jednou z nejzajímavějších kapel moderního metalu posledních let. Především jsou však jasným důkazem, že lze prorazit i z "Východu".

I když se sama nabízí fráze "Za vším hledej ženu", protože v čele formace stojí "anděl s ďáblem v těle" Tatiana Shmayluk, úspěch nepřichází sám. Kapela na pódiích tráví prakticky veškerý čas, takže je až s podivem, že se hudebně dokáže posouvat a vyvíjet, důkazem čehož je i žhavá novinka "Wallflowers".

Ta dokazuje, že Jinjer nejsou náhlý záblesk stavící na své femme fatale, ale že za kapelou stojí talentovaní a kreativní muzikanti. Ti tentokrát vytvořili mnohem vážnější album s dotaženějšími písněmi, čímž jejich progressive groove metal získal temnější podtóny a větší hloubku, neb "Wallflowers" také reflektuje trýznivý stav dnešního světa. Vedle tvrdých pasáží jsou tu zajímavé a nevšedně se zaplétající melodie a mezi tyto těžké groovy a rytmické finesy zasazené chytlavé emotivní zpěvy, které se vám zaryjí do hlavy.

Zkrátka, když se do vás moderní, svěží a živelný mix Jinjer pustí, jen těžko se mu dá bránit. A když připočtete fantasticky zpívající divoženku Tati, jejímž přispěním hudba Jinjer navíc získává sex appeal, pak jejich úspěch dává jasný smysl. Jinjer jsou prostě promyšlený a svůdný nářez, který může být jedním z nejvíce promlouvajících vůči současné, ale především té mladé, nastupující metalové generaci. Doprovodem na turné jsou oceňovaní modernisté Space of Variations z Ukrajiny a výteční prog experimentátoři Hypnose z Francie, kteří ale zahrají pouze v Praze. Do kalendářů pište datum 19. září, místo: klub Roxy. Vstupenky jsou v prodeji online na stránkách pořádající agentury Obscure Promotion.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY