Skyline roztancovali Ledárny Braník

05.09.2021 16:11 - Hana Bukáčková | foto: Tomáš Parkan / musicserver.cz

Skyline po roce zavítali na letní scénu Lucerna Music Baru, aby zahráli věci ze stále aktuální desky "Electricity". Dovolím si tvrdit, že v záplavě rockových, popových a rapových formací byli vítaným šafránem tamního koncertního léta a příjemnou tečkou za mými navštívenými tamními koncerty.

Live: Skyline

místo: Ledárny Braník, Praha
datum: 2. září 2021
setlist: Partners In Crime, In Space, Till the Morning Comes, Automatic, Everybody Wants The Same, Ocean, Up On The Cloud, Lost, Pretty Princess, Out Of Isolation, The Past, Move On, Godzilla, Fairytale Teller, Irie, Smudge Your Make Up, Dancing With Fire, Rave
Fotogalerie

Skyline, Lucerna Music Bar OpenAir, Ledárny Braník, Praha, 2.9.2021
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
Zní to až neuvěřitelně, ale Skyline v příštím roce oslaví 25 let svojí existence a letos na podzim uplyne 20 let od vydání jejich debutu "Riders in the Store". Fíha, jak to letí, přitom pořád mají energie na rozdávání. Tematické oslavy zatím nejsou v plánu, ale každý jejich koncert je vlastně jedna velká party, která nenechá nikoho chladným.

Zatímco vloni na Výstavišti křtili desku "Electricity", letos podpořili čerstvě vydaný klip k písni "Godzilla". Ta zazněla až ke konci playlistu a Jacob ji okomentoval slovy, že každý si už natáčel záběry z dovolené a tím nemyslí porno. Ve stejném duchu je laděný i videoklip, který se natočil na Bali a Komodu, kde rapper kvůli covidu trávil poměrnou část uplynulého roku. Notné množství písní z poslední desky se zabydlelo v aktuálním setlistu, doplňují je hity typu "Pretty Princess", "Smudge Your Make Up" a "Dancing With Fire" či "Irie", "Ocean", "Rave" z předposlední studiovky "Jungle".

Skyline, Lucerna Music Bar OpenAir, Ledárny Braník, Praha, 2.9.2021
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
Už vloni jsem chválila skladbu "Partners In Crime" a psala jsem, že by se určitě měla stát pevnou součástí každého vystoupení do budoucna, protože funguje jak studiově, tak naživo. Názorová výměna Marky s Jacobem je dobrým kořením setu a patřičným nakopávákem, není proto divu, že ten večer zazněla hned jako otvírák.

Jacob, jak všichni víme, je huba prořízlá, proto se nezdráhal při "Ocean" poděkovat fanouškům za to, že se jim povedlo tleskat mimo rytmus, že se to jen tak někomu nepovede. Diváky přejmenoval na Skyline 2 (jednička už je obsazená), a neustále toto označení vkládal mezi svoje vtípky. Marka Rybin se vrátila na místo činu po čtrnácti dnech, kdy tu hrála s Gaia Mesiah, jež je její druhou rodinou. Mezi písněmi toho moc nenamluvila, a když jo, byla velmi otevřená. Třeba když prohlásila: "Moc vám toho neřeknu, mám to dostat, tak jsem vždy taková z toho rozpačitá," čímž odrovnala všechny.

Skyline, Lucerna Music Bar OpenAir, Ledárny Braník, Praha, 2.9.2021
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
Koncert nebyl stoprocentně dokonalý, při drobnějším technickém výpadku řetěz trochu povolil. Nečekanou pauzu vyplnil Jacob, kterého snad nic nezaskočí. Obohacujícím prvkem byly atmosférické světelné efekty.

Přídavky oznámili Skyline tentokrát netradičně - kytarista Majkii B zahrál úvodní tóny Nirvany, na to konto si Jacob rejpnul do aktuální propírané kauzy Spencera Eldena. Koncert nezvykle končil dříve, než musel (před 22. hodinou), ale i tak to byla kvalitní devadesátiminutovka.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY