Lídři českých žebříčků se nemění, v pomyslné dívčí válce se Olivia Rodrigo dostala před Billie Eilish

26.08.2021 15:30 - Josef Martínek | foto: Official Charts

Ed Sheeran si v rádiích s "Bad Habits" zapisuje druhé prvenství, Nik Tendo v albovém žebříčku se "Jsem v pohodě, sem v prdeli." dovršuje hattrick. Ze současných teen hvězd je na tom Olivia Rodrigo momentálně lépe než Billie Eilish. A headlineři Colours Of Ostrava The Killers se nedostali ani do top stovky.
Ed Sheeran - Bad Habits
© Asylum UK
RÁDIA - Na tom, že Ed Sheeran vede se singlem "Bad Habits" český rádiový žebříček, se v uplynulém týdnu nezměnilo nic. Fanoušci jsou však nyní bohatší o užitečné informace - zpěvák totiž oznámil, že jeho očekávaná nová deska "=" vyjde už v říjnu. Navíc představil další ochutnávku v podobě písně "Visiting Hours", kterou věnoval zesnulému kamarádovi.

Ani na dalších medailových příčkách nedošlo k přesunům. OneRepublic si s "Run" pohlídali dvojku, "Higher Power" od Coldplay následuje na trojce. Pozici nejhranější domácí skladby uhájila "Ještě jednu noc" od skupiny Jelen, které patří celkově čtvrté místo.

Do první pětice vstoupil belgický producent Lost Frequencies se singlem "Rise", zpět do top ten se vrátila Miley Cyrus, které nyní s "Angels Like You" patří šestka. Zbytek elitní desítky už je výhradně v tuzemské režii: hezky za sebou se seřadili Marek Ztracený ("Moje milá"), Mirai ("Volám"), O5 a Radeček ("Bra3") a Kryštof ("Halywůd").

Nejúspěšnější novinku má na svědomí Bella Poarch - americko-filipínská hvězdička TikToku, kde ji sleduje bezmála 80 milionů uživatelů. Její debutový singl "Build a Bitch" se rychle stal hitem streamovacích služeb, v českém éteru startuje jako čtyřicátý osmý nejhranější.

Na šedesátém sedmém místě uvařila "Dobrý kafe" Lucie Bílá, které autorsky vypomohl Pokáč. Připomíná se také kolumbijská popová ikona Shakira s anglicky zpívaným songem "Don't Wait Up" na čísle šedesát devět. O poslední čerstvý kus v žebříčku se postarali David Guetta, Mista Jam a John Newman - s "If You Really Love Me" to dotáhli na devadesátý řádek.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Ed Sheeran - Bad Habits
  2. OneRepublic - Run
  3. Coldplay - Higher Power
  4. Jelen - Ještě jednu noc
  5. Lost Frequencies - Rise
  6. Miley Cyrus - Angels Like You
  7. Marek Ztracený - Moje milá
  8. Mirai - Volám
  9. O5 a Radeček - Bra3
  10. Kryštof - Halywůd


Nik Tendo - Jsem v pohodě, sem v prdeli.
© Milion+
ALBA - Už třetí vítězný vavřín přidává pardubický rapper Nik Tendo, který před pár dny oslavil svoje osmadvacáté narozeniny. EP "Jsem v pohodě, sem v prdeli." sice obsahuje jen osm skladeb, fanoušci je ale streamují natolik často, že to i nadále stačí na číslo jedna.

Obě hvězdné teenagerky se opět seřadily na druhém a třetím místě - ovšem tentokrát si svoje postavení prohodily. Olivia Rodrigo předstihla s květnovou prvotinou "Sour" svou sokyni Billie Eilish, která se tři týdny starou druhou studiovkou "Happier Than Ever" klesá na bronzový stupínek. Potvrzuje se tedy, že právě osmnáctiletá interpretka hitu "Drivers License" je nyní možná ještě o něco více v kurzu než její zhruba o rok starší kolegyně.

Måneskin se na předních pozicích zabydleli, "Teatro d'Ira - Vol. I" se v top desítce vyskytuje už třináctým týdnem. Na jejich umístění na čtyřce nezměnil nic ani nedávný koncert na festivalu Rock for People Hope v Hradci Králové.

Zbývající příčky top desítky obsadily vesměs už velmi dlouho bodující hvězdy domácí rapové scény či zahraničního popu: Robin Zoot, dvakrát Viktor Sheen, The Weeknd, Yzomandias a Dua Lipa.

A novinky? V top stovce nenajdeme ani jednu. Přitom náš pravidelný týdenní přehled Nových desek ukazuje, že čerstvé hudby vychází i přes léto víc než dost - ve sledovaný týden na trh vstoupila například sedmá studiovka "Pressure Machine" headlinerů příštích Colours Of Ostrava The Killers, v Británii aktuálně okupující číslo jedna. Nejen rádioví dramaturgové, ale i zdejší posluchači jsou zkrátka dosti konzervativní a zůstávají věrni svým dlouhodobým favoritům.

Top 10 - alba:
  1. Nik Tendo - Jsem v pohodě, sem v prdeli.
  2. Olivia Rodrigo - Sour
  3. Billie Eilish - Happier Than Ever
  4. Måneskin - Teatro d'Ira - Vol. I
  5. Robin Zoot - Robby Trouble
  6. Viktor Sheen - Barvy
  7. Viktor Sheen - Černobílej svět
  8. The Weeknd - After Hours
  9. Yzomandias - Prozyum (Director's Cut)
  10. Dua Lipa - Future Nostalgia

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 33. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY