Beata Hlavenková ON AIR: Na hudební škole v USA jsem zažila i situace jako z filmu "Whiplash"

24.08.2021 09:28 - Spolupracovník redakce | foto: On Air

Zpívající klavíristka, skladatelka, producentka a několikanásobná držitelka Andělů i dalších hudebních ocenění v těchto dnech vstupuje do českých kin prostřednictvím svojí hudby, kterou zkomponovala k životopisnému filmu "Zátopek" režiséra Davida Ondříčka. Její záběr je však nesmírně široký od liturgie, kterou složila pro Evangelický kancionál, po osnovy pro první české vysokoškolské studium jazzové hudby v Česku, které napsala společně se svým mužem, producentem Patrikem Karpentskim (Baromantika, Toxique, Lake Malawi) pro Janáčkovu akademii múzických umění v Brně. Beata Hlavenková však spolupracovala i s kolegy jako Aneta Langerová, Lenka Dusilová, Dorota Barová, Yvonne Sanchez, David Koller a řadou dalších. O tom všem bylo povídání v dalším On Air.

Jak se píšou skripta pro jazzovou hudbu? Jak vzpomíná na to, že si na ni učitelka klavíru v lidušce stěžovala, že není moc pilná studentka? A proč sama sebe spíše nepovažuje za virtuóza? Podívejte se na celý rozhovor.

ON AIR je talk show hudebního publicisty Pavla Kučery s hudebníky a lidmi z hudební branže. Nový díl je uveřejněn každý týden na YouTube kanálu kytary.cz. Facebookovou stránku pořadu najdete zde, přehled starších dílů tady. Starší díly On Air si můžete poslechnout i ve formě podcastů na Spotify nebo Apple Podcasts.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY