Nick Cave připravil pokračování archivního výběru "B-Sides & Rarities", obě části spojí výpravný LP box

21.08.2021 11:36 - Jiří V. Matýsek | foto: Nick Cave

Fanoušci Nicka Cavea budou mít v říjnu příležitost se ještě hlouběji ponořit do tvorby tohoto australského muzikanta. V druhé polovině října (přesněji 22. 10.) totiž vyjde kompilace "B-Sides & Rarities II", na které bude 27 nevydaných či jinak raritních tracků z let 2006 až 2020. O jejich výběr se osobně postarali Nick Cave a Warren Ellis. Tracklist slibuje odlišné verze z posledních desek The Bad Seeds, duet se zpěvačkou Debbie Harry z Blondie nebo živou verzi skladby "Push The Sky Away" zahranou v doprovodu The Melbourne Symphony Orchestra.

Album naváže na podobně koncipovaný trojdisk, který vyšel v roce 2005 a sestavil jej Mick Harvey, tehdejší kapelník a kytarista The Bad Seeds. Výběr mapoval dvacetileté období mezi lety 1984 až 2004.

"B-Sides & Rarities II" vyjde jako 2CD nebo 2LP, k dispozici pochopitelně bude i na digitálních platformách. Pro opravdové fajnšmekry je pak připraven limitovaný box 7 vinylů, který obě kompilace spojí do jednoho celku a doplní exkluzivním bookletem. Předprodeje všech formátů už odstartovaly na oficiálních stránkách Nicka Cavea. Kdo ale nespěchal, možná prohloupil. Onen vinylový box byl totiž velmi rychle vyprodaný.

Oznámení o vydání doplnilo zveřejnění skladby "Vortex" na streamovacích službách, níže si ji můžete poslechnout díky staršímu neoficiálním úniku, kde je ještě přisuzována projektu Grinderman. Na chystaném titulu budou již podepsáni The Bad Seeds.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY