Aimee Mann se vrací s ponurým klipem k těžké písni "Suicide Is Murder"

14.08.2021 09:02 - Ondřej Hricko | foto: Super Ego Records

Americká písničkářka Aimee Mann si po úspěšné a nesmírně zdařilé desce "Mental Illness" z roku 2017 dala na nějaký čas pauzu. Na dobré prodeje zmíněné nahrávky a zejména mnohá ocenění včetně Ceny Grammy v kategorii "Best Folk Album" bude těžké navázat. Letos se o to pokusí prostřednictvím desáté řadovky "Queens of the Summer Hotel", která vyjde 5. listopadu.

Zatímco minulá kolekce byla spíš radostnou oslavou psychických, psychologických a povahových - řekněme - odchylek, nová píseň "Suicide Is Murder" se nese na vyloženě vážné notě. Ostatně celé album má zkoumat ne zrovna radostná témata deprese a sebepoškozování.

Aimee Mann začala psát hudbu pro novou studiovku už v roce 2018, když byla požádána, aby složila skladby pro jevištní adaptaci monografie Susannah Kaysen "Girl, Interrupted" (u nás vyšla pod názvem "Narušení" u nakladatelství Portál v roce 2019). Tyto songy se tak stanou páteří očekávané nahrávky.

Závažnost sdělení singlu "Suicide Is Murder" podtrhuje lehce pochmurná pianová linka i klip se skvělým hereckým výkonem Jamese Urbaniaka. Znovu jde o intenzivní poslech, který láká na jednu z vrcholných hudebních událostí letošního podzimu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY