Zemřel Dusty Hill, basák ZZ Top

28.07.2021 21:19 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Kytarista Billy F. Gibbons a bubeník Frank Beard, tedy dvě třetiny slavné trojky ZZ Top, oznámili na sociálních sítích kapely smutnou zprávu. Druhý z ikonických vousáčů, basák Dusty Hill, zemřel. Bylo mu 72 let.

"Jsme zdrcení: náš compadre, Dusty Hill, zemřel ve spánku ve svém domě v Houstonu v Texasu. Budeš nám i hromadě fanoušků ZZ Top z celého světa chybět. Bude nám chybět tvoje dobrá povaha a oddanost, s níž jsi skupině ZZ Top dodával onen monumentální spodek. Tohle 'Blues Shuffle in C' nás bude spojovat navždy. Budeš nám moc chybět, amigo," napsali Gibbons a Beard.

Před nějakou dobou byl Hill hospitalizován se zraněním kyčle a kapela byla nucena odehrát několik koncertů s náhradníkem na postu baskytaristy. Jestli to s úmrtím jakkoliv souvisí, zatím nebylo potvrzeno ze žádného oficiálního zdroje.

Dusty Hill byl zakládajícím členem ZZ Top, hrál na basu a zpíval doprovodné vokály. Svým zjevem se, společně s kytaristou Gibbonsem, stal trademarkovou rockovou postavou. V roce 2004 byl společně se svými spoluhráči uveden do Rokenrolové síně slávy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY