Luke Hemming z 5 Seconds Of Summer vydá v srpnu první sólovku

29.07.2021 13:46 - Jaromír Koc | foto: Sony Music Australia

Co naplat, loňské album australské kapely 5 Seconds Of Summer "Calm" lze bezesporu nazvat komerčním propadákem. Přispěla k tomu samozřejmě i korona, neb kluci následně nemohli vyjet ani na světové turné, a z plánované propagace čtvrté studiovky tak zůstaly jen trosky. Třeba renomé vylepší frontman Luke Hemmings - v polovině srpna vydá svou debutovou sólovou desku.

Luke Hemmings - When Facing the Things We Turn Away From
© Sony Music Australia
Jeho prvotina dostala podivný název "When Facing the Things We Turn Away From" a k mání bude od 13. srpna. Čerstvý pětadvacátník na ní začal pracovat v první polovině minulého roku, tedy v době, kdy mu nezbývalo vlastně nic jiného než sedět doma a čekat, jak se bude pandemická situace vyvíjet. Jak sám dodává, zmobilizoval všechnu svoji kreativní energii a vášeň a začal psát poprvé ne pro kapelu, ale hlavně pro sebe.

Výsledkem jeho více než roční práce je dvanáct písní, které svou produkcí zastřešil uznávaný a několika cenami Grammy ověnčený producent a skladatel Sammy Witte, který stojí i za hity Harryho Stylese, King Princess nebo Maggie Rogers. Sám Hemmings dodává, že během tvorby hodně poslouchal hudbu od Bon Iver, M83, ale i Pink Floyd či Boba Dylana, což výsledný zvuk značně ovlivnilo.

Lukův hudební posun správným směrem potvrzuje již pilotní singl "Starting Line", který zní opravdu velmi slibně. Doplňuje jej i hodně povedené video, na které se můžete podívat pod článkem. Dodejme, že na rozdíl od dosavadních alb jeho domovské kapely jeho debut vychází u Sony Music. Přinese tyto skladby: Starting Line, Saigon, Motion, Place In Me, Baby Blue, Repeat, Mum, Slip Away, Diamonds, A Beautiful Dream, Bloodline, Comedown.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY