Nothing But Thieves ohlašují skvělým singlem "Miracle, Baby" EP "Moral Panic II"

17.07.2021 08:21 - Ondřej Kocáb | foto: fource.cz

Britská parta Nothing But Thieves loni přišla se třetí řadovkou "Moral Panic", jež velmi dobře zapadla do pandemického období. Jelikož formace měla z jasných důvodů dostatek času, pustila se hned do další tvorby. A výsledkem je tak lehce kratší pokračování - EP nazvané prozaicky "Moral Panic pt. II". Po singlu "Futureproof" z minulého měsíce, je zde ochutnávka jménem "Miracle, Baby".

" 'Moral Panic II' jsme začali dávat dohromady hned po dokončení první části. Přišlo nám, že ještě nejsme s tímto tématem hotoví. Na jednu stranu kvůli zrušenému turné, současně také díky spoustě času, během kterého jsme zase mohli zvolit odlišný přístup. I proto pro nás bylo důležité, abychom raději přišli s čerstvými songy než s věcmi, jež se nedostaly na první desku, jako v případě tradiční deluxe edice," ozřejmili muzikanti a dodali: "Píseň 'Miracle, Baby' vznikla ihned po 'Futureproof'. Tehdy nám s dalším směřováním velmi pomohly experimenty s hiphopem a R&B. Díky tomu jsme se odhodlali vyzkoušet vokály inspirované soulem a funkem s téměř progrockovým pozadím."

V nejnovějším singlu opět veškeré trumfy drží frontman Conor Mason. Jeho mimořádný hlasový fond je opět opěrným bodem celé skladby a po celou dobou chrlí emoce do silně podmanivé hudby. Nothing But Thieves se nebojí experimentovat a zatím jim tento tah skvěle vychází. Odměnou jim je stále silnější postavení na poli moderního rocku. K tomu jim rozhodně dopomohla i spolupráce s Richem Costeyem, jenž v nedávné době produkoval nahrávky Haim, Foo Fighters nebo Biffy Clyro.

Plánované EP nabídne pět nových kousků. Vedle zmíněných singlů se dále bude jednat o "If I Were You", "Ce n'est Rien" a "Your Blood". Songy plné emocí, hněvu, ale i naděje opět reflektují problémy, jimž moderní společnost v současné době čelí. Vydání je naplánované již na 23. července prostřednictvím labelu RCA Records/Sony Music. Dodejme, že nové písně by měly zaznít také 1. listopadu v pražském klubu Roxy, kam formaci ze Southendu zavede plánované turné.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY