Zemřel Vítězslav Vávra, manžel Věry Špinarové, zpěvák "Citrónové holky"

02.07.2021 14:14 - Hana Bukáčková | foto: Alexandr Malachovský

Prvního července zemřel po dlouhé nemoci ve věku 68 let Vítězslav Vávra, často označovaný jako zpívající bubeník, který byl populární především v osmdesátých letech. Mezi jeho hity patří "Citrónová holka", "Dívka z heřmánkové návsi", "Suverén", "Dívky z diskoték", "Dívka Gloria" či "Už dávno se mi líbíš".

Počátkem sedmdesátých let působil v amatérské skupině Hills, byl spoluzakladatelem skupiny Ges. Poté působil ve Faraónu. V polovině sedmdesátých let se uplatnil ve skupině Maximum Petra Hanniga, kde se prosadil i jako sólový zpěvák. Začátkem osmdesátek založil vlastní skupinu Monogram, která se proslavila výše zmíněnými nahrávkami. V roce 1981 skončil na třetím místě v anketě Zlatý slavík.

Dívčí idol byl známý i jako manžel Věry Špinarové, se kterou často vystupoval. O jejich bouřlivém manželství se toho napsalo až až. O jeho úmrtí informoval na sociálních sítích syn Filip Vávra: "1.7.2021 ve 21:29 umřel můj táta, Vítězslav Vávra. Měl nádor na plicích a jeho organismus byl příliš slabej na boj s ním. Bard český muziky, milovník života, patriot. I když se naše cesty před lety rozešly, bude mi chybět."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY