Barbora Poláková v songu s Katem "Jediná vteřina" upozorňuje na to, že bychom měli sundat nohu z plynu

27.06.2021 11:18 - Hana Bukáčková | foto: Hypermarket film

Barbora Poláková umí trefit hřebík na hlavičku. Přichází s písničkou, která otevírá další mnohdy opomíjené, výrazné téma společnosti - nazpívala song k dokumentu "13 minut". Film rozebírá příběhy řidičů, kteří svým neuváženým chováním připravili někoho o život a tento cejch si ponesou až do konce života. Upozorňuje tak na fakt, že i jedna sekunda nepozornosti a nepřiměřené rychlosti může změnit osud několika lidem.

Skladbu nazpívala s Adamem "Katem" Svatošem z Prago Union. "Jediná vteřina je pro mě o odvaze ke změně. Ať už v jakékoliv životní situaci. Tedy i v situacích, kdy se musíme postavit k různým formám viny čelem. A nesvádět ji na osud. Už dlouho jsem si přála pracovat s Adamem. Tak jsem byla šťastná, že do toho šel," říká interpretka o počinu, jehož spoluautorem je již sehraný parťák David Hlaváč, a dodává: "Čekají nás letní koncerty, tak věříme, že se nám někdy podaří se s Adamem sladit a zahrát si dohromady."

Tvorby videoklipu se ujala ona sama spolu s režisérem snímku Vítem Klusákem. "Když jsme pracovali na filmu, došlo mi, že by potřeboval na závěr něco, co by po všech těch tragických příbězích fatálních nehod obrátilo jeho vyznění k naději, že překonat jde všechno. Že i vinu lze unést se ctí. Protože život nemá smysl proskučet nad údělem osudu," říká uznávaný dokumentarista.

Klip se natáčel doslova uprostřed dálničního provozu, který simulovali kaskadéři v autech. "Netušila jsem, že jsem se tak během natáčení naběhala. Když chodím běhat, tak dávám taky kolem těch šesti, ale ne ve večerních šatech," vzpomíná zpěvačka.

Na co Bára sáhne, to mě de facto baví. Obzvláště neobvyklé spolupráce, jako je tato.... K věcem přistupuje jinak, neotřele. A že to dá (pěvecky) dohromady s Katem, na to bych nikdy nevsadila, stejně jako na to, že rappera uvidím někdy v obleku. Prý ho kvůli tomu oblékl prvně od své maturity. Zajímavostí k zamyšlení je i fakt, že mu byl v minulosti odebrán řidičák z důvodu řízení pod vlivem (nevím, jak je to nyní)... Podívejte se na dokument. Třeba budete mít o důvod víc, proč odteď spěchat pomalu...



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY