Největší příměstský tábor pro dospělé? To je ostravský Barrák music hrad 2021

22.06.2021 11:33 - Tisková zpráva | foto: Barrák

Letní scéna ostravského hudebního klubu Barrák opět oživí Slezskoostravský hrad jednodenními hudebními koncerty a festivaly, stand upem či performance. Multižánrový cyklus živých open air akcí proběhne ve dvou termínových blocích; první od 2. do 16. července, druhý od 12. do 27. srpna. V každém bloku odehrajeme různé množství jednodenní koncertů českých i zahraničních kapel, proběhne jeden hudební festival, stand up či performance.

Projekt startujeme v pátek 2.7. vystoupením české legendární skupiny Tata Bojs, čerstvých držitelů hudební ceny Anděl v kategorii nejlepší kapela. V sobotu 3.7. poprvé zažije hrad hudební festival PUNK!!!, na kterém se představí zahraniční i české legendy punkové scény; zmiňme např. The Analogs, Prawda, Konflikt, Crushing Caspars, z českých Zeměžluč, Malomocnost prázdnoty či Saints&Sinners. 4.7. prožijeme s českou pop-punkovou kapelou Rybičky 48 a prodloužený víkend ukončíme 5.7. vystoupením showmanů z Mig 21.

Barrák music hrad 2021
© Barrák
Další blok začínáme ve středu 7.7., kdy si užijí především mladí; vystoupí nadějný rapper Stein27. Ve čtvrtek 8.7. proběhne v historii Ostravy naprosto unikátní funky show v podání kapel Monkey Business a J.A.R., které spojuje osobnost funky otce-zakladete Romana Holého. V pátek 9.7. měníme repertoár na surový punk Visacího Zámku a skupiny Degradace. Sobotu 10.7. zklidníme a prožijeme večer ve stylu depeche mode party s kapelou Oceán a DJ Agentem Orangem. V neděli 11.7. polechtáme bránice se stand upem Slzy Štěstí, který kombinuje to nejlepší z českého a slovenského naturelu.

Poslední červencový blok zahájíme ve středu 14.7. vystoupením valmezáků Mňága a Žďorp a 16.7. přijede showman v pravdě nejvyšší, Kapitán Demo a jeho zlatíčka.

Srpnový program startujeme 12.8. raketově s kapelou Poletíme?. Pátek třináctého proběhne ve znamení českého TOP rapu v podání PSH a Prago Union, sobota naopak nabídne to nejkrásnější ze slovenské hudební scény, rapperku-zpěvačku SIMU a mladou začínající Češku Annabelle. Nedělní grande finále proběhne s kapelou Divokej Bill.

Ve čtvrtek 19.8. začínáme několikrát přeloženým koncertem kapel Horkýže Slíže a ZakázanÝovoce, na nějž platí vstupenky z loňského prvního ročníku BMH20. V sobotu 21.8. na hrad zaútočí metaloví fanoušci v rámci 2. ročník hudebního festivalu Metal!!!; těšte se na to nejlepší z evropské scény, Suicidal Angels, Valkyrja, Sinister a Doomas, i z české, Exorcizphobia či G.O.R.E.

Poslední blok koncertů zahájí 26.8. české legendy Alkehol a Debustrol a v pátek 27.8. končíme opět čerstvým držitelem ceny Anděl v kategorii rap, vystoupí Yzomandias a Nik Tendo.

Line up stále není finální a také nadále musíme reagovat na opatření související s aktuální hygienickou situací v ČR i ve světě, proto sledujte web barrakmusichrad.cz a sociální sítě, kde pravidelně informujeme o tom, co chystáme. Oficiálním pivem akce je Radegast, který bude čepován do zálohovaných nicknacků speciální edice BMH, kterou jste si vy, návštěvníci, loni tak oblíbili.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY