Taneční deska k posezení: Petr Soukup a Jiří Vidasov představují svůj "Thrash metal"

15.06.2021 18:15 - Josef Martínek | foto: Little Loser

Za poměrně netradiční projekt lze označit společné dílo básníka, textaře a stand-up komika Petra Soukupa a producenta Jiřího Vidasova. Deska "Thrash metal", autory charakterizována jako "taneční album k posezení", kombinuje několik žánrů - od elektroniky a disca přes acid jazz a funk až k šansonu.

"Petr vždy přišel do studia a šel rovnou k mikrofonu. Já zapnul nahrávání a nevěřil svým uším. Pak jsem Petrovi řekl, jestli si je vědom toho, že dostaneme přes hubu. Vždy odpověděl: 'Ano!' " vzpomíná na natáčení Vidasov, který má za sebou spolupráce s hudebníky, jako jsou Prago Union, Dan Bárta, Emma Smetana, Lipo nebo Bára Basiková.

Petr Soukup a Jiří Vidasov - Thrash Metal
© Little Loser
Na vzniku "Thrash metalu" se podílel také trumpetista Miroslav Hloucal, ve skladbě "Bugatti" pak in memoriam zazní hlas automobilové závodnice Elišky Junkové. Kromě deseti písní se mohou posluchači těšit také na seriál "Nevhodné situace". V šesti skečích dal Soukup prostor černému humoru.

Kolekci seženete na Soukupově webu - pořídit si ji můžete digitálně a na LP. Na streamovacích službách ji ale zatím nenajdete. "Nechceme vyhodit rok práce jen tak někam do éteru. Na Spotify dáme album, až bude mít své odžito," vysvětluje Vidasov.

Jeho kolega, autor sbírek jako "Erekce srdce" či "Inspekce srdce", dodává, že většina skladeb se dočká svého videa. "Už teď máme natočené čtyři. Jako první vypouštíme klip k singlu 'Les Dance', který režíroval Adam Vopička a Karel Honsa (duo Kadam). Jsme jim nesmírně vděční, protože přesně pochopili naši filozofii. Kdyby ještě existovaly obchody s hudbou, přáli bychom si být zařazeni do kategorie, kde se nachází alba Divadla Sklep, Vodňanského a Skoumala, Divadla Semafor atd. Netoužíme po proniknutí na rock-popovu scénu. Skladby chceme hrát živě, ale v divadlech, kde vystupujeme," uzavírá.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY