Matthew Dear vydá ztracené album "Preacher's Sigh & Potion"

02.06.2021 12:22 - Dan Hájek | foto: Matthew Dear

Na jeho zatím poslední řadovku "Bunny" už za ty tři roky od vydání napadal nějaký ten prach. Matthew Dear sice loni vydal dvě pokračování desky "Backstroke", ta byla však částečně koncipována jako výsledek prohrabávání archivu z té doby. V těchto aktivitách bude Matthew (jinak velmi tvořivý člověk i pod značkami Audion, Brain, False, Jabberjaw nebo M.A.N.D.E.A.R.) zjevně pokračovat i letos. Těsně před prázdninami vydá kolekci "Preacher's Sigh & Potion: Lost Album".

Jak název naznačuje, půjde též o pozůstatek z archivu. Na jeho domovském labelu Ghostly se tato nahrávka objevila na CD-R discích někdy okolo roku 2009, tedy v době, kdy na sebe tento zvukový chameleon upozornil studiovkami "Asa Breed" a ceněnou "Black City". Netradiční název a načmáraný obal nebyly příliš daleko od studiového experimentu - Dear v té době hodně cestoval mezi Detroitem a domovským Texasem, ke slyšení je zde tak rozechvělá country (hned úvodní "Muscle Beach") nebo porcování oblíbeného techna s hudebními přesahy (dvojice "Supper Times" a tajemná "Hikers Y"). Všechny tři najdete ve formě vizualizérů pod článkem.

Dílo tedy bude opět oscilovat mezi několika žánry. Svým způsobem to bude i Mattova vzpomínka na vlastního tatínka. Prý totiž čerpal z dávných zážitků - když prováděl finální úpravy těchto skladeb, uvědomil si, že právě otec pro něj byl hrdinou s kytarou, který uměl zahrát pestrý repertoár a doma se vždy postaral o zábavu. Dear taktéž doufá, že toto dědictví předá i svým dětem.

Doposud nevydané album "Preacher's Sigh & Potion: Lost Album" vyjde v pátek 25. června a Matthew Dear na něm seskupil těchto jedenáct tracků: Muscle Beach, Sow Down, Hikers Y, Never Divide, All Her Fits, Supper Times, Crash And Burn, Heart To Sing, Eye, Head, Gutters And Beyond. Kromě digitálních platforem vyjde titul taktéž fyzicky, a to na cédéčkách a vinylech, ty kromě klasické černé varianty budou k dispozici i ve žlutém zabarvení s černým žíháním.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY