Slashova skladba "Crazy" s Chesterem Benningtonem nakonec vyjde

23.05.2021 16:29 - Ondřej Kocáb | foto: Kevin Winter, Getty Images

Část doposud nevydaného songu z dílny Slashe se dostala na internet. Píseň se jmenuje "Crazy", legendární hudebník ji připravoval na své debutové album z roku 2010 a spolupracoval na ní s frontmanem Linkin Park Chesterem Benningtonem. K vydání však nakonec nedošlo. Skladba byla pro desku především po textové stránce upravena - fanoušci ji mohou znát jako "Doctor Alibi" s Lemmym Kilmisterem za mikrofonem.

Svůj podíl na ní má také producent Big Chris Flores, jenž měl na starost celé LP "Slash". On sám v roce 2019 k nedokončené nahrávce doplnil bicí a basovou linku. Její finální verze by měla vyjít na podporu organizace 320 Changes Direction, která má za cíl zvýšit povědomí o duševním zdraví a kterou po Benningtonově smrti založila jeho žena Talinda.

V roce 2018 se o "Crazy" rozpovídal i sám Slash v rozhovoru pro magazín Variety: "Když jsem začal dělat svoji první desku, spolupracoval jsem s velkým množstvím lidí a některé z věcí se nakonec z různých důvodů na finální verzi alba nedostaly. Udělali jsme song s Chesterem, ale Linkin Park později nechtěli, aby to vyšlo, tak jsem ji následně předělal s Lemmym. Tu píseň má Chesterova rodina, takže její vydaní je vyloženě na jejích členech. Byla fakt velmi dobrá a on tam byl úžasný. Pokud se ji rozhodnou vydat, budu rozhodně rád. Hudebně je to v podstatě to stejné jako verze s Lemmym, ale ten text, ten je v tomto případě pořádně jedovatej."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY