Simply Red vás v klipu "Earth In A Lonely Space" vezmou na průlet Sluneční soustavou

21.05.2021 13:14 - Dan Hájek | foto: Simply Red

Zatím poslední deskou Simply Red je téměř dva roky stará "Blue Eyed Soul". Kromě chystaných koncertních aktivit party okolo charismatického Micka Hucknalla je zjevné, že taktéž vzniká i nový materiál. Prvním důkazem je tento týden zveřejněný singl "Earth In A Lonely Space", doplněný i o videoklip.

Čerstvá skladba je přiznanou oslavou hudebních tvůrců šestkové dekády minulého století, zejména její závěr s bohatou orchestrací má až hymnickou energii. "Úkolem každého umělce je pokusit se v maximální míře zachytit jakýkoliv okamžik a právě teď je spousta lidí izolovaných a osamocených," přibližuje Mick song, v němž po svém shrnuje uplynulé měsíce a zároveň přidává jakési poselství dobrého konce.

Dle jeho slov je naše planeta osamoceným místem na své oběžné dráze. Tyto představy odráží i animovaný klip z dílny tvůrčího studia Cine1080. Vyobrazuje klikatou pouť osamocené raketky (připomínající stařičkou ponorku), která si to volným tempem proplouvá okolním vesmírem a navštěvuje planety Sluneční soustavy. Trefným zpestřením této cesty jsou i vyobrazené úspěchy člověka z dobývání vesmíru. Jednoduchý, ale poetický snímek koresponduje s náladou písně i s jejím textem.

Zatím není jasné, zda "Earth In A Lonely Space" bude jen osamoceným singlem, nebo zárodkem nadcházející studiovky skupiny. Mezi posledními zprávami se aktuálně dají dohledat jen změny termínů plánovaného turné. Původní pražská zastávka byla bohužel nakonec zrušena, nejblíže k nám je nyní zatím Bratislava - v tamní Axa Aréně NTC by Simply Red (pokud nedojde k dalším posunům) měli vystoupit 2. prosince.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY