Nothing But Thieves se v listopadu vrátí do Prahy

18.05.2021 11:08 - Ondřej Kocáb | foto: Jan Kuča

Vypadá to, že čekání na koncerty se pomalu chýlí ke konci. Mnoho kapel sice přeložilo turné až na rok 2022, najdou se nicméně i tací muzikanti, kteří věří ještě i v podzimní šňůru. Mezi nimi jsou i Nothing But Thieves. Jejich poslední album "Moral Panic" vyšlo v minulém roce, příležitost poslechnout si skladby z něj naživo však doposud nenastala. To by měl změnit letošní podzim, na který formace naplánovala kompletní evropskou tour, zahrnující i pražskou zastávku.

Pro Nothing But Thieves je loňská kolekce jejich třetí řadovkou. Skupina funguje od roku 2012, o tři roky později prorazila s eponymním debutem. Její pozici následně utvrdila dvojka "Broken Machine". Další skladby začaly vznikat ještě před pandemií a podle jednotlivých členů do dnešních dnů celá deska skvěle zapadne: "Do jisté míry se jedná o politické album, naším primárním cílem to ale nebylo. Tahle nahrávka je o tlaku moderního světa a o tom, jak nás informační éra proměňuje, 'Moral Panic' je o lidech."

Celá šňůra odstartuje doma v Británii, kde rockeři během tří týdnů zahrají dvanáctkrát. Pražský klub Roxy se dočká 1. listopadu. Pro pětici z Essexu to bude páté tuzemské vystoupení: premiéru si hudebníci odbyli jako předskokani Gerarda Waye v roce 2015 v Lucerna Music Baru. Mimo festivalová vystoupení na Colours Of Ostrava 2016 a Aerodromu 2018 se představili ještě v MeetFactory v listopadu 2017. Prodej vstupenek na koncert v Roxy bude spuštěn 19. května na fource.cz.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY