Čechomor vítá s písní "Pijácká" otevření zahrádek

22.05.2021 13:29 - Milan Menčík | foto: Pavel Rybníček

Do atmosféry postupného rozvolňování přísných protiepidemických opatření a zároveň blížícího se léta a s tím spojené přece jenom o něco lepší nálady lidí přichází formace Čechomor s novým videoklipem "Pijácká". Tahle skladba se nachází na jejím loňském řadovém albu "Radosti života" a kapela už ji zahrnula do svého playlistu pro chystané letní turné "33 radostí života".

"Atmosféra při natáčení byla naprosto úžasná, všichni jsme byli rádi, že se zase můžeme vidět a zazpívat si spolu," radoval se houslista a jedna ze stěžejních postav skupiny Karel Holas. "Kvůli točenému pivu jsem ještě nikdy tak daleko nejel a byl jsem opravdu nadšený. Na tak malebnou hospodu se vyplatí si počkat." A je nutno mu dát za pravdu - tohle nejsou jen takové marketingové řeči, s Vinohrádkem nad Babou mám vlastní zkušenosti.

Lidé už si snad ani nepamatují, kdy naposledy se bez restrikcí dalo zajít do hospody na točené a v klidu se bavit a veselit. A co si budem povídat - do zcela stejných kolejí se to hned tak nevrátí. Klipu to však na velmi příjemné atmosféře neubralo, i když na desce se najdou lepší písně. Valčíkovému rytmu však nechybí pro Čechy tak příznačný, alkoholem ovoněný text, který dává celkovému výsledku nezvyklý šmak. "My, kteří jsme vzešli z hospodského hraní, jsme se cítili jako ryby ve vodě, respektive ve víně. Moc jsme se na to těšili a bylo to úžasný. V klipu jsme dovolili i kouřit, protože to je ta správná hospodská atmosféra, kterou už sice nezažijeme, ale která k těm radostem a možná až neřestem patří," doplňuje zpěvák a kytarista František Černý.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY