Dojemná "True Love Will Find You in the End" znovu ožívá díky Axelu Flóventovi

06.05.2021 17:58 - Dan Hájek | foto: Viktor Daði Einarsson

Předchozí cover "No One's Gonna Love You" zjevně odstartoval sérii předělávek. V jejím pokračování Axel Flóvent tentokráte sáhl po písničce "True Love Will Find You in the End" ze zpěvníku Daniela Johnstona (dříve ji po svém představili již Beck nebo Wilco). Originál pochází z nahrávky "Retired Boxer" z roku 1985, později se skladba objevila i na kolekci "1990", díky níž se jí právě dostalo větší pozornosti.

Danielova tvorba většinou vycházela na kazetách, které natáčel u sebe doma, a do širšího povědomí se dostala díky Kurtu Cobainovi z legendární Nirvany, který často nosil triko s motivem jeho alba "Hi, How Are You". Johnston zemřel v září 2019 po prodělaném infarktu, jeho muzika však měla své poselství a kouzlo, jež mnozí umělci doceňují až zpětně.

Jímavou "True Love Will Find You in the End" Axel nijak zásadně nepřepracoval - ponechal její komorní nádech a zpívá ji pouze za klavírního doprovodu (v pozadí jsou slyšet ruchy z jeho domácího studia). Vše záměrně ponechal v této syrovější, ne zcela dokonalé formě, aby byl patrný Johnstonův odkaz.

Vedle zmíněných coverů rozšířil i nabídku svého merche, znovu tak lze zakoupit i dřívější épéčka "Quiet Eyes" a "Youthful Hearts", a to na cédéčku, vinylu nebo kazetě (vše naleznete třeba na tomto místě). Níže si můžete taktéž pustit krátký dokument vztahující se k jeho debutu "You Stay By The Sea". Připomeňme, že společná koncertní štace dvojice Axel Flóvent a Plàsi je posunuta na příští rok, v Praze se obou hudebníků dočkáme 16. února 2022 v klubu Chapeau Rouge. Vstupenky jsou stále k dispozici v obvyklých předprodejích.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY