Fink v květnu 2022 představí v Praze novou desku "IIUII"

27.04.2021 18:49 - Tisková zpráva | foto: Fource PR

Přestože se Fink Greenall pohybuje v hudebním světě přes pětadvacet let, nadšení pro objevování nových možností ho stále neopouští. To se u hudebníků, kteří už vydali přes deset alb, jen tak nevidí. Teď se ale Fink poprvé ohlíží do minulosti a své nejoblíbenější písně vydá na desce "IIUII (It Isn't Until It Is)" v nové akustické podobě. Album navíc doprovodí autobiografická kniha, která se zabývá jeho dětstvím na maloměstě v západní Anglii i hudební dráhou. Českému publiku se Fink představí v pražském Paláci Akropolis 14. května 2022. Vstupenky (590 Kč) budou v prodeji od 30. dubna na fource.cz a u prodejců GoOut.cz a Ticketmaster.

Album "IIUII" si s formátem rekapitulující best of nahrávky osobitě pohrává. Fink se ohlíží za svými skladbami vydanými mezi roky 2006-2016. Od prvních, podomácku nahraných písní až po ty pozdější, nahrané ve studiu. Dle Finka není "IIUII" pouze retrospektivní: "Když jsme s kapelou znovu nahrávali všechny písně, tak jsme opravdu každou skladbu rozebrali na nejmenší části a ty znovu skládali dohromady, jak nejlíp umíme a jak nás život za ty roky vyškolil a posunul dál. Dali jsme jim největší možnou péči."

Fink začínal v roce 1997 jako DJ a producent svou první desku "Fresh Produce" vydal v roce 2000. Jedna z výrazných postav britského labelu Ninja Tune se později prosadila svou písničkářskou tvorbou, v níž Fink nadále uplatňoval práci s gradací, kterou se naučil coby producent a DJ na experimentálně-elektronickém labelu. V roce 2003 začal spolupracovat se zpěvačkou Amy Winehouse, spolu napsali například skladbu "Half Time". Právě tato spolupráce Finka přivedla ke kytarové tvorbě. Dnes má na kontě dobrých deset alb s hity jako "Looking Too Closely" nebo "Warm Shadow". Za svou kariéru spolupracoval například s hvězdným producentem Floodem (PJ Harvey, U2, Nick Cave) i o generaci mladšími hudebníky jako Banks nebo HVOB.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY