Hooverphonic ohlásili vydání desky "Hidden Stories". Představí ji i v Praze

22.04.2021 13:56 - Dan Hájek | foto: Hooverphonic

Dění v okolí tria Hooverphonic rozčeřilo před časem hned několik zásadních změn. Tou největší se stal loňský návrat zpěvačky Geike Arnaert. Dalším důležitým milníkem v jejich kariéře je účast v odloženém ročníku Eurovision Song Contest, kde budou s písní "The Wrong Place" zastupovat svou rodnou Belgii.

Nedávno pak hudebníci prozradili plán vyrazit na podzimní turné. Mezi jeho zastávkami nechybí již tradiční pražský koncert - kapela jej odehraje 3. října v Lucerna Music Baru (vstupenky jsou již k dispozici na klasických předprodejních místech). Nejnovější zprávou je ohlášení nového alba. Bude se jmenovat "Hidden Stories" a dočkáme se ho v první polovině května.

Geike se ke dvojici Alex Callier a Raymond Geerts připojila po více než dvanácti letech odluky, během nichž se věnovala svým sólovým aktivitám a dalším projektům. Původním záměrem dát se znovu dohromady bylo prý dvacáté výročí vydání jejich oblíbené hitovky "Mad About You", která se při této příležitosti dočkala i nové verze. Další aktivity zjevně vzaly rychlý spád: vedle již zmíněné "The Wrong Place" nachystala belgická formace dostatek materiálu na celou desku (zejména Alex byl prý plodným autorem). Otázkou zůstává pouze to, zda již připravené skladby stihla nazpívat Luka Cruysberghs, jež s návratem Geike činnost ve skupině ukončila (podílela se tak jen na předchozí placce "Looking For Stars").

Jedenáctá řadovka Hooverphonic vyjde v pátek 7. května a přinese těchto deset tracků: A Simple Glitch of the Heart, Thinking About You, The Wrong Place, Belgium in the Rain, Lift Me Up, If You'd Really Know Me, One Big Lie, Circus, Full Moon Duel, Hidden Stories. Kolekce vyjde fyzicky na CD a vinylu (v klasickém černém a modrém provedení), objednávat lze třeba na tomto místě, kde jsou k dispozici i podepsané varianty a speciální vydání skladby "The Wrong Place" na sedmipalcovém singlu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY