Nick Cave nečekaně vydal vinylový singl "Grief"

14.04.2021 10:09 - Honza Průša | foto: Nick Cave

Není to tak dlouho, co Nick Cave a Warren Ellis bez ohlášení vydali své první písničkové album "Carnage". Teď vypustili do světa stejně nečekanou lahůdku - singl "Grief". Sedmipalcový vinyl obsahuje dva nové tracky a vychází na Caveově labelu Cave Things.

Obsah obou písní se přímo vztahuje k šestému příspěvku na blogu, prostřednictvím kterého zpěvák už několik let komunikuje s fanoušky. V roce 2018 mu jakási Cynthia poslala následující dotaz: "V posledních letech jsem se musela vyrovnat se smrtí svého otce, své sestry a své první lásky a mám pocit, že s nimi stále nějak komunikuji, většinou prostřednictvím snů. Cítíte se Susie, že je váš syn Arthur s vámi a nějakým způsobem komunikujete?"

Cave tvrdí, že při psaní odpovědi pro Cynthii poprvé dokázal vyjádřit své protichůdné pocity smutku a že podobné dopisy pomohly jemu i dalším lidem. A tak teď vydává singl "Grief" se skladbami "Letter to Cynthia" a "Song for Cynthia". Natočil je v listopadu loňského roku v Soundtree Studios v Londýně. Deska se dá pořídit zatím jen na webu Cave Things, a to v maximálním počtu dvou kusů na osobu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY