V červenci se dočkáme dlouho odkládaného alba "Welcome 2 America" od Prince

11.04.2021 17:26 - Ondřej Kocáb | foto: The Prince Estate

Prince během své kariéry vydal devětatřicet studiových počinů a i teď se stále objevují další a další skvosty, které se během jeho života nepodařilo dokončit. Nejnovějším kouskem bude album "Welcome 2 America". Připojí se tak ke dvojici kolekcí demo nahrávek "Piano and a Microphone 1983" a "Originals". Datum vydání spadá na 30. červenec, pod článkem si můžete poslechnout titulní skladbu, jež celou desku bude otvírat.

Tu doplní dalších jedenáct původních, doposud nevydaných (byť z koncertů známých) songů. Mezi nimi je i předělávka "Stand Up and B Strong" od Soul Asylum. Písně vznikaly během let 2010 a 2011 a podílela se na nich i Princova skupina New Power Generation, tehdy tvořená basistkou Tal Wilkenfeld, bubeníkem Chrisem Colemanem a klávesistou Morrisem Hayesem. Nechyběly ani zpěvačky Shelby J, Liv Warfield a Elisa Fiorillo.

Zatímco přesné důvody odložení této studiovky stále nejsou známé, turné k ní se uskutečnilo v řádném termínu. Prince se svým "Welcome 2" během dvou let objel Severní Ameriku, Evropu i Austrálii. A právě z domácí části, přesněji z koncertu v kalifornském Inglewoodu, vzešel záznam, jenž bude součástí deluxe edice "Welcome 2 America". Během onoho večera se návštěvníci dočkali hitů jako "1999", "Kiss", "Little Red Corvette" a "Purple Rain".

"Welcome 2 America" nabídne následujících dvanáct skladeb: Welcome 2 America, Running Game (Son of a Slave Master), Born 2 Die, 1000 Light Years from Here, Hot Summer, Stand Up and B Strong (Soul Asylum cover), Check the Record, Same Page, Different Book, When She Comes, 1010 (Rin Tin Tin), Yes, One Day We Will All B Free.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY