Vltava oddálí zánik naší civilizace deskou "Spass muss immer sein"

10.04.2021 15:24 - Milan Menčík | foto: Jiří Starha

I když (nejen) nad kulturním světem pořád visí strašák pandemie, umělci a kapely častokrát dál tvoří. Své o tom ví i Vltava. Tuzemská formace se chystá na oslavy 35 let od svého vzniku a chce je pojmout stylově - novým albem "Spass muss immer sein".

Dělá na něm už dva roky, ale hlavní penzum práce vykonala právě v průběhu nejrůznějších uzávěr a zákazů vystupování. "To naše více než dvouleté setkávání nad novými písničkami patřilo k tomu nejlepšímu, co se nám podařilo zažít. Byly to takové šťastné útěky do svobodného a radostného světa, který nám nemůže nikdo vzít," říká kytarista, textař a hlavně zpěvák Robert Nebřenský.

Skupina, která žánr, jenž hraje, pojmenovává jednoduše jako Vltava styl, se k německému názvu připravované kolekce propracovala přes text skladby "Tati, haló!" v němž se kromě češtiny a němčiny objevují i slovenština a maďarština. "Na albu budou písně inspirované dětstvím, otcovstvím a také synovstvím. Pak samozřejmě láska, staré zkušenosti, něco z minulých životů. Nic nezralého, některá témata jsem v sobě nechal převalovat desetiletí."

Vltava pokračuje ve stejné sestavě, se kterou nahrála desku "Čaroděj", a pro své fanoušky má připravenou hrst dalších dárků a překvapení. Novou studiovku chce vydat i na LP a plánuje aktualizovat i zpěvník "Hurá, písničky". Vše prostřednictvím Trojkloboukové sbírky na crowdfundingovém serveru Hithit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY