Premiéra: Trio Kittchen láká na chystanou desku klipem k songu "Strachem"

01.04.2021 13:30 - Dan Hájek | foto: Tereza Kunderová

Po písničce "Rohlíky" představuje formace Kittchen v premiéře video k nové písni "Strachem". Singl je finální předzvěstí desky "Puls", která vychází po téměř šestileté proluce od alba "Kontakt".

V mezičase se tento projekt rozšířil na trio - vedle Jakuba Königa a Tomáše Neuwertha je nyní pevnou součástí sestavy i elektronický producent a multiinstrumentalista Aid Kid.

Doprovodný klip ke "Strachem" natočili režisér Oliver Beaujard (spolupracoval například s Mydy a Noisy Pots) a kameraman Tomáš Šťastný, který měl rovněž prsty v dokumentu právě o Kittchenovi "Až budu proměněný". "Tehdy jsem lezl v první jarní den oblečený do Máchova jezera," vzpomíná Jakub a připojuje spojnici s aktuálním snímkem: "Tentokrát to bylo jezírko v Prokopském údolí. V obou případech to byl intenzivní zážitek. A vznikly z toho krásný obrazy." Výsledek je koláží nálad v tmavších odstínech, které narušují (záměrně) pestrobarevné výtvarné práce, jejichž autorem je sám hudebník.

Kittchen - Puls
© facebook interpreta
Základy pro "Puls" (obal vidíte nalevo) začaly vznikat loni na jaře, kdy se Kittchen vypravili na chalupu do Jeseníků. Během týdne zde vznikla většina materiálu. Záměrně prý neměli příliš mnoho věcí dopředu připravených - vše vznikalo až intuitivně na místě. Do hor se posléze vrátili ještě dvakrát, a postupně tak vznikala finální tvář čtvrté řadovky. "I když jsem měl s sebou kytaru, prim tentokrát hraje legendární syntezátor Juno, který jsme měli půjčený. Do určitý míry ovlivnil zvuk celý desky... takže si ho teď budeme muset pořídit, abychom ho mohli představit na koncertech," vysvětluje tvůrčí změny hlavní aktér. Dá se tušit, že nový počin bude opět odlišný od předchozích nahrávek.

"Puls" vychází v koprodukci labelů Červený kůň a Full Moon Forum na vinylech, cédéčkách a digitálně. Předprodej začíná v pátek 2. dubna. Pražský křest je plánovaný na 10. září v Paláci Akropolis, kapela by však své čerstvé dílo ráda uvedla živě již během léta.

Předprodejní edice "Pulsu" bude k mání v omezeném nákladu na černobíle žíhaném vinylu, bude číslována a podepsána všemi členy formace. Pro sběratele bude k dispozici i raritka v počtu třiceti tří kusů, z nichž každá bude navíc obsahovat i unikátní kresbu Jakuba Königa. Po vyprodání barevného vinylu bude následně k sehnání edice v klasické černé variantě. Vizuální podoba je tradičně dílem Michaely Verbové,

Jak již bylo řečeno, album "Puls" vyjde 1. května, tedy rovných deset po debutu "Menu", a Kittchen na něj zařadili tuto osmičku skladeb: Rohlíky, Nikam, Strachem, Za sebe, Do tmy, Sny, Za všechny, Stromy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY