Zpěvák Jen vydává debutové album "Silnější"

01.04.2021 12:27 - Tisková zpráva | foto: Julia Victoria photography

Zpěvák a hudební skladatel Jan Nedvěd, známý pod uměleckým jménem Jen, fanouškům během své téměř tříleté sólové kariéry pravidelně servíruje nové songy i videoklipy. Svou dosavadní tvorbu se nyní rozhodl shrnout prostřednictvím debutového alba s názvem "Silnější".

"Silnější" je album pojmenované po stejnojmenném singlu, jehož stěžejním poselstvím je boj proti šikaně. Deskou chce posluchačům dát naději, že vše se dá zvládnout a negativní věci jsou sice nepříjemné, avšak nás posilují a dělají silnějšími. "Název 'Silnější' jsem zvolil proto, že vidím okolo sebe spoustu lidí, kteří bojují s nedůvěrou okolí, nebo i svou vlastní. Chtěl bych jim svojí hudbou znovu a znovu připomínat, že se s tím musí poprat, vydržet, zkusit znovu, prostě to nikdy nevzdát. Pak budou silnější a podaří se jim splnit si svoje sny."

Nahrávka obsahuje deset songů a tři speciální bonusy. Fanoušci na ní najdou všechny Jenovy dosavadní singly. Chybět nebude ani píseň v angličtině, kterou v minulosti vydal ještě pod svým civilním jménem. "Je to souhrn mojí tvorby pod jménem Jen. Obsahuje všechno, čemu jsem věnoval svůj čas a energii během posledního dva a půl roku. Dává smysl si to období připomenout a 'zabalit' ho, nijak se s ním neloučit, ale dát mu formu třeba i proto, že nové písničky budou stylově ještě rozmanitější než doposud. Moje další tvorba se tedy nutně nebude držet ničeho, co jsem zatím vydával a psal, snad jedině češtiny, protože hudbu tvořím pro českého posluchače," uvádí Jen.

Na albu se podílela také celá řada hostujících umělců, kteří s interpretem v minulosti spolupracovali na některém z jeho singlů. "Písnička '1989', jež vznikla jako poděkování všem, kteří se ve zmíněném roce nebáli bojovat za svobodu, je duetem s rapperem Abdem. Ve skladbě 'Zapomenout' hrají živé smyčce v podání Unique Quartet a hned na několika dalších zazní živá trubka v podání Honzy Vondrysky. Genius na kytaru Tomáš Pecka pokryl důležitá místa svým nástrojem. A mezi zpěváky, kteří mi pomohli doladit atmosféru především 'Optického klamu', patří Ondřej Izdný a Karolína Tothová," popisuje jmenovec folkové legendy.

Album se točilo především v Rooftop studios u Ondřeje Žatkuliaka, který je producentem většiny Jenových písniček. Dva z bonusů byly nahrány s Petrem Kalábem v jeho Beloud studiu. Desku lze zakoupit výhradně na zpěvákově e-shopu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY