Zesnulý Alexi Laiho zdraví ze záhrobí: Bodom After Midnight představují "Paint The Sky With Blood"

03.04.2021 18:21 - Jiří V. Matýsek | foto: Bodom After Midnight / Terhi Ylimäinen Photography

Smrt finského kytaristy a zpěváka Alexiho Laiha, který je nejvíce spjat s působením v deathmetalové formaci Children Of Bodom, patří k těm nejsmutnějším momentům, které letošní rok v hudbě zatím nabídl. Muzikant zemřel v pouhých jedenačtyřiceti letech, příčinou smrti bylo poškození jater a slinivky způsobené alkoholem. Odešla tak jedna z nejvýraznějších kytarových person jedenadvacátého století.

Ačkoliv to jeho domovská skupina již zabalila, byl Laiho na začátku nové hudební etapy. Tou se měla stát kapela Bodom After Midnight, kterou založil společně se svým bývalým spoluhráčem Danielem Freybergem. Sestavu dvou sehraných kytaristů doplnili bubeník Waltteri Väyrynen a basák Mitja Toivonen. První koncerty byly ohlášeny na loňské léto, kvůli covidu se nakonec ale uskutečnily až na podzim. Laihova smrt členy formace zastihla uprostřed práce na debutovém albu. Dokončeny nakonec byly tři písně (dvě originální a jeden cover), které vyjdou 23. dubna na EP "Paint The Sky With Blood".

Bodom After Midnight stačili natočit také videoklip k titulní písni, vizuál měl premiéru před několika dny. Skladba ukazuje výrazný potenciál, který kapela mohla mít: výborná kytarová práce Laiha a Freyberga se snoubí s výrazným zvukem kláves, které technicky sofistikovanou, ale zároveň tvrdou hru provzdušňují. Výsledkem je svižný, moderní melodický death metal, v němž Children Of Bodom - pochopitelně - zaznívají, který však jde zároveň vlastní cestou. Silný pozdrav ze záhrobí...



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY